ShermaN1808 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2013 Witam, ostatnio skończyła mi się umowa z TP i kupiłem router w Orange. Zrobiłem wszystko według instrukcji, lecz nie mogę połączyć się z internetem na komputerze stacjonarnym poprzez kabel enthernet, na laptopie poprzez wifi się połączyłem. Poczytałem coś na ten temat i pisało, że mogę nie mieć pobranego sterownika do ethernet'u i sprawdziłem i faktycznie tak jest. Pobrałem sterownik, (nie wiem czy będzie dobry) http://download.cent...e-Rhine-II.aspx ale nie wiem gdzie go mam umieścić w komputerze. Proszę o pomoc. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2013 O jakim routerze z Orange mówisz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShermaN1808 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2013 Jest podany w tytule :) Sagemcom F@st 2704 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zalogowałeś się przez przeglądarkę do panelu konfiguracyjnego routera? Najlepiej podłaczyć przez kabel sieciowy (RJ45). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShermaN1808 Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2013 Konfigurację routera zrobiłem na lapku, a do internetu połączyłem się przez wifi. Tak jak pisałem potrzebuję zainstalować sterowniki do ethernet'u, abym mógł przez kabel ethernet połączyć się z internetem. Kabla sieciowego nie było w zestawie i nie ma w routerze wejścia na kabel sieciowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimasek Opublikowano 8 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2013 Masz dostęop do konfiguracji routera? Daj jakiś obrazek screen-a z tej konfiguracji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShermaN1808 Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2013 Zależy mi na sterowniku do ethernet network controller. Później gdzie go zamieścić, a później reszta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...