rafal6191 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 Siemka Ostatnio zauważyłem że prawie wszystkie gry oprócz Insane 2 zacinają mi się nawet GTA San Andreas, Mafia 2 chociaż wcześniej na wysokich ustawieniach mi elegancko śmigało nie wiem co jest i dlaczego tak się dzieje mój sprzęt to : AMD Athlon II X2 250 3,01GHz i 2GB RAM, arta graficzna to NVIDIA GeForce GT 220. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 Jak reszta sprzętu - zasilacz szczególnie . Temperatury w porządku ? GT220 to niezbyt dobra karta , choć z GTA SA powinna sobie dobrze radzić . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2013 + sprawdź dysk + sprawdź zużycie ramu 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal6191 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Dysk mam SAMSUNG HD 253GI SCSI Disk Dewice a zasilacz postaram się jutro sprawdzić, ponieważ teraz nie mam czasu go rozkręcić postaram na jutro sprawdzić. Temperatury sprawdzałem programem SpedFan i wskazuje mi 3 temperatury za wysokie ale nie wiem od czego one są tutaj link do screenshota http://zapodaj.net/b4a9adf9d84bc.bmp.html. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Kiedy czyściłeś komputer z kurzu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 11 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2013 Dysk pierwszej młodości już nie jest - na wszelki wypadek sprawdź statystyki SMART przy użyciu HD Tune i zrób całościowy skan na badsectory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal6191 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2013 Kompa czyściłem jakieś tydzień lub dwa tygodnie temu statystyki SMART chciałem sprawdzić programem HD Tune Pro 5.50 ale nie mogłem bo dochodził odo końca i mi się komp zawieszał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2013 Sprawdź status SMART za pomocą programu Victoria lub Crystaldisc Info . Temperatury ze speedfana to z trybu idle czy jak komp był obciążony . Zresztą SF przekłamuje wskazania , daj screen z HWInfo - zarówno wtedy kiedy komp nic nie robi jak i z momentu kiedy jest obciążony . Do symulowania obciążenia CPU/GPU możesz użyć OCCT ( procek i karta ) oraz Furmarka ( karta ) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal6191 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2013 Status SMART za pomoc programu Victoria wyszło Good nie znam si za badardzo więc daje screen http://zapodaj.net/8c64271aeb058.bmp.html Tutaj screen z HWInfo gdy komp nic nie robi http://zapodaj.net/b75519129427d.bmp.html A teraz symulowane obciążenie za pomocą OCCT oto screen z HWInfo http://zapodaj.net/9f6ff246fad55.bmp.html a tutaj z OCCT bo nie byłem pewien które wstawić http://zapodaj.net/5595eae940c11.bmp.html mam nadzieję że dobrze zrobilem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2013 No to chyba mamy winowajcę . Temperatura CPU - procek albo się już smaży albo to walnięty czujnik . Chłodzenie box czy jakieś lepsze , Sprawdź docisk chłodzenia do procka , możesz też na nowo przesmarować procka dobrą pastą termoprzewodzącą ( np. Zalman STG-1 czy Artic Silver 5 ) . Wentylator normalnie się kręci czy ma opory ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal6191 Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2013 Wentylator kręci się dobrze tylko jest z jednej strony urwane mocowanie, ale dobrze się kręci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2013 Jak ma urwane mocowanie to to może być powodem takich temperatur . Jak najszybciej zmień chłodzenie - nie zależnie czy to ma być coś udające boxa czy jakieś lepsze chłodzenie . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2013 Tylko? Tylko? Załóż to chłodzenie normalnie, ew jak się ułamało to zmień na coś innego. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal6191 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2013 A co byście polecali najlepiej? Jak już wspominałem niezbyt znam się na tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2013 Podstawowe pytanie, co masz uszkodzone? Chłodzenie czy ramkę/koszyk na mobo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal6191 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2013 Tą ramkę bo mocowanie się urawało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2013 (edytowane) To możesz kupić SPC Fotis, jest mocowany śrubami przez mobo, koszyk się demontuje. Cena ok 130zł. Możesz też kupić koszyk na allegro na am2/am3 za jakieś 5-10zł. Edytowane 13 Czerwca 2013 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal6191 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2013 (edytowane) Okej dzięki. Nie wiem kiedy będę miał ten koszyk więc nie wiem czy napisze wam czy pomogło ale wielkie dzięki. A potrzebne jest coś jeszcze do tego? Czy po prostu mam przykręcić zamiast starego i to wszystko? Edytowane 13 Czerwca 2013 przez rafal6191 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2013 (edytowane) Nowy koszyk, poprawne zamontowanie chłodzenia, tj. między innymi z nową pastą termoprzewodzącą. Nie wiem kiedy będę miał ten koszyk więc nie wiem czy napisze wam czy pomogło ale wielkie dzięki. Radziłbym nie używać komputera w takim stanie. Możesz go b. szybko ubić. Edytowane 13 Czerwca 2013 przez Klaus 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal6191 Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2013 Okej dzięki za pomoc spróbuję jak najszybciej to zrobić. A jeszcze jedno pytanko odnośnie tej pasty może być taka http://allegro.pl/aab-cooling-tg1-pasta-termoprzewodzaca-srebro-i3299285555.html ? I koszyk to planuję taki kupić http://allegro.pl/aab-cooling-podstawa-i-koszyk-pod-procesor-am2-3-i3300997938.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2013 Może być, nie jest to jakaś super pasta, już wykres na aukcji pokazuje temp. wyższe o 5 st. od czołówki. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafal6191 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2013 Kupiłbym lepszą ale nie mam kasy :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...