Skocz do zawartości
Jackal333

Zestaw do 1300zł - do szybkiej i elastycznej pracy w sytemie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, na bierząco śledze konfiguracje PC na dany miesiąc. Jednak potrzbuje coś w moje gusta, tzn komputer do 1300zł, nie z naciskiem na gry. Jedyne co gram to Battlefield play4free. Najbardziej zależy mi na szybkości, płynności, elastyczności systemu i podstawowych programów. Coś wymagającego rzedziej używam [jednak 4gb ramu to troche przymało]. Coś już sam sobie skleciłem, ale problem mam z dobraniem zasilacza, ramu. Jeśli chodzi o procesor to pomyślałem o podanym w konfiguracji, bo obecnie taki jaki mam w latopie [i3 2350] mi  wystarcza na styk. W planach mam za pół roku, rok i5 jeśli ten się nie sprawdzi. Karta graficzna jest opcjonalna mam zamiar przez jakiśzas posiedzieć na zintegrowanej karcie, ale jeśli miał bym brać to ta była maksymalna [i tak będzie pewnie za dobra].

Zdecydowałem sie na intela z takich powodów jak - energooszczędność, cichość działania wymiana na i5. Natomiast amd też ciekawa opcja jednak głośna praca, prodożerność, i pomimo atrykcyjne ceny musowe dodtaki takie jak - cooler, droższa płlyta głowna zmienia postać rzeczy.

Bardzo proszę o waszą pomoc, gdyż na dniach musze zamówić komputer. Zgóry dziękuje.

[url=http://imgur.com/7KaoLnF]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy chodzi o dokładnie ten zasilacz?

http://www.esc.pl/product_info.php?cPath=142&products_id=15432

Mam pytanie jeszcze takie, czy ta płyta główna pociągnie i5?

Na podaną przez ciebie kartę chętnie się zdecyduje tylko, że w późniejszym czasie. Czy zintegrowana karta w procesorze pociągnie taki tytuł jak Battlefield play4free?

No i czy te ramy nie są jakieś słabe?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiatam,

kupiłem ostatnio Pc złorzonego przy waszym wsparciu, ale bez karty graficznej ze względu na koszta. Nadszedł jednak ten czas aby ją do kupić, bo korzystanie z zintegrowanej grafiki to "czysta przyjemność". Moja prośba jest taka - czy moglibyście mi doradzić karte graficzną pod taki zestaw:

- Intel pentium 2020,

- curical 8gb 1333 mhz,

- płyta główna MSI B75A-G43,

- zasilacz corsair cx modular 430w.

Z tym, że chciał bym karte wydajnieszą od karty, którą miałem w laptopie (radeon 7470). Karta ta spełniała moje zapotrzebowania, jednak chciał bym coś lepszego na zapas [marzy mi sięwyższa rozdzielczość w Battlefield play4free]. Cena maksymalna to 600zł z małym hakiem, ale mile widziany był by przedział do 500zł. Przy dobrze części do Pc padła propozycja karty Radeon 7770, ale przeglądając wątek "Polecane karty graficzne na czerwiec 2013" zastanawiam się nad - GTX 650 Ti lub GTX 650 Ti Boost. 

Co radzicie? Z góry dziękuje za propozycje.

Edytowane przez Jackal333

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi