przeciwnik Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zakladalem już kiedyś podobny temat ale nie zakończyłem go z braku czasu na testy. Moja konfiguracja to: ATHLON 1700 DlT3C JIUHB0308 , Soltek FRV KT 400 , 2X KINGSTON 2700 CL 2,5, TI 4200 leadtek, Baraka 7200,7 Zasilacz FSP 300. Mam problem z FSB 166 . przykładowo daje mnożnik X8( lub ustawiam na defaut) daje najniższe timingi na pamiatkach komp uruchamia się ale gdy go wyłącze i po ponownym załączeniu już nie wstaje( monitor się nie uruchamia) i żeby go uruchomić spowrotem musze zresetować bios. Dawałem wyższe napięcie na pamięci oraz procesor i nic nie pomaga, przekladalem i wymienialem pamięci.. dalej to samo. Przecież płyta powinna chodzić spokojnie na FSB 333, Pamięci także mam na 333 . Wcześniej jak mialem Xp 2000 było to samo. Teraz aktualnie mam możnik 12.5 i FSB 147. FSB moge zwiększyć do 155 ale wtedy pci bedzie za wysokie a przy Fsb 166 już niestety komp nie wstaje:-( Co to może być panowie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Miałęm kiedys cos podobego tylko zę na mobo gigabyte.U mnie winowajcami okazały się pamieci i zasilacz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuZaczek Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 No ja bym stawial na plyte. Podobny problem mieli kolesie co mieli Soltek DRV5. I dzieki _VIP_ zostal zalozony topic wlasnie o tych plytach i niektoryz mogli i niektorzy nie mogli ustawic FSB 166. Zapraszam do malej lekturki: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=119...hlight=drv5+1+5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 u mnie pamięci i zasilacz odpadają. testowalem kilka zasilaczy i pamięci:-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...