IGI Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 wiec tak ostatnio pojechalem do warszawy ogladac autko - daihatsu charade gtti (jest do wziecia za 3,7 tys jak ktos chce :) na zdiecich wygladalo fajnie z tego co koles pisal i mowil telefonicznie to super wozik jednak jak zwykle rzeczywistosc okazala sie brutalna :)) po przyjezdzie zobaczylem czerwonego trupa (z wygladu) tzn nie byl tragiczny po dokladniejszych ogledzinach ale pierwsze wrazenie fatalne :) rysa przez cale drzwi zamalowana innym odcieniem i pedzlem - powierzchniowa rdza zamalowana pedzlem - rdza przy szybie na dachu, tylnia klapa do wymiany, pogiet maska przednia (o tym wiedzialem) blotniki przednie i przednia maska pomalowne chyba walkiem po dokladniejszych ogledzinach okazalo sie ze auto mialo wypadek w swojej historii - centralnie przodem Czlowiek oklamal mnei telefonicznie "tylko" w sprawach takich jak - Powiedzial ze nie mialo wypadku nigdy - a mialo na 1000% - powiedzial ze nie wie czy jest sprowadzane jak sie o to zapyalem a kolega jego gdy go nie bylo powiedzial ze pierwsza rejestracja w polsce 1991 (nie ustalili wspolnej wersji czy co :P) - biedaczysko mial klopoty z pamiecia i zapomnial powiedziec o porysowanych drzwiach malunkach pedzlem dziurawym tlumiku Technicznie auto bylo wmiare - z tego co moglem stwierdzic po 15 min ogledzinach - silnik nie dymil i mial kopa ale i tu nie bylo idelnie (zawory klekotaly - moze to tylko regulacja a moze sprezyny do wymiany a moze walki zuzyte a moze cos jeszcze innego a facet powiedzial ze silnik jak mu mowili wszyscy mechanicy jest super kierownica dzialala ok hamulce byly zrobione - na to nie moglem narzekac Z minusow ktore znalem (powiedzial o nich) to byly - wyciek oleju (okazalo sie ze cieknie przy przegubie) peknieta szyba przednia. i tylnia klapa ze przerdzewiala i przednia ze pogieta lekko (niby sie otworzyla w czasie jazdy :P ) Koles chcial 3,7 tys doszedlam do wniosku ze zapierdzielalem tyle do wawy to moze go jednak kupie ale cene podalem 3 tys - wg mnei wiecej wart nie byl (bylem razem z 2 kolegami jeden sie znal na wozach tez okreslil cene za ktora mozna by sie zastanawiac na max 3 tys) odmowili :) i w taki prosty sposob stracilem 160 zl (paliwo i zarcie) i 8 godzin z zycia (czas podrozy ogledzin samochodu) tylko dlatego ze koles nie powiedzial mi calej prawdy zanim przyjechalem ogladac samochod Najprawdopodobniej tak mu pasowalo ze jestem z elblaga bo myslal ze jak juz tyle bede jechal to je kupie na 100 % i ze latwo mi wcisnie kit bo jestem napalony na to autko - przyznaje jestem naplony ale na szczescie granice rozsadku utrzymalem :)) a teraz cos milszego - dane techniczne takiego autka (jak by bylo sprawne) jest to samochod o bardzo finezyjnej jednostce napedowej pojemnosc 1.0 benzyna 3 cylindry moc 101 km :twisted: :twisted: a to dzieki : 2 walki rozrzadu :twisted: 12 zaworow (po 4 na cylinder) elektronicznemu wtryskowi paliwa i turbosprezarce z intercoolerem :twisted: :twisted: :twisted: przyspieszenie 0 - 100 km/h 8,2 s :twisted: :twisted: maxymalna predkosc 185 km/h i kolejne plusy spalanie paliwka przy 90 5,2 przy 120 7,5 miasto 7,5 no i ta pojemnosc - mamy osiagi sportowego bolida a za ubezpieczenie placimy jak za miejska szumiblaszke (cieniasy itp) (wszystko sa to dane fabryczne) ehh przejechalem sie chociaz tym autkiem i powiem ze jak sie sprezareczka wlaczala to tak milutko wciskalo w fotel a silnik bardzo milutko ryczal .... kiedys bede mial takie autko !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krootki Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Nie ma to jak rasowe GTI. Ehhh teraz już nie ma takich autek... Szkoda, że tak Cię wy<span style="color:red;">[ciach!]</span>ał... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KWS89 Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 :o Autko miało stuki to źle ustawione(walniety pasek i źle ustawione) a tak to bude możnaby kupić nowom, a silniczek z tego rępa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 A ja maze o Colcie GTi Ale jak sa u nas to juz niezle zajechane :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Mnie nie udalo sie znalezc tego samochodu. Ja bym sie nie odwazyl samochodem w tym stanie i po takich przejsciach jechac maks. V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...