yooguruto Opublikowano 12 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2013 Witam,Obecnie mam Corsaira VX 450W w ANTEC 300 i wraz ze mniana na i7 + gtx770 musze zmienić zasiłkę. Chciałem również iść w stronę Corsair, ale są dla mnie obecnie za drogie, mówie tu o serii głównie AX.Wybrałem więc 3 modele:Fractal Design Tesla R2 650WL8-CM-630 Pure Power!OCZ ZT 650WI najkrócej mówiąc - NIE WIEM CO WYBRAĆ ;D. Cenię ciszę, ale bez przesady, odpinane kable mogą być, ale nie jest to mus. Zależy mi po prostu na zakupie dobrego zasilacza w cenach 300-400zł.O Fractalu nie wiem nic, OCZ wydaje mi się bardzo dobrym wyborem ale szczerze nie znam firmy, BQ ten model ponoć leoszy od L7, ale wahania napięć na linii 3 i 12V są dość spore? Dodatkowo posiada on najsłabszą linię 12V z tych wymienionych - jak się domyślam, jest to linia która zasila cpu i gpu obecnie więc jest najważniejsza?Bardzo proszę o radę, zakupu dokonuję jutro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilian Opublikowano 13 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2013 OCZ bym sobie odpuścił. Fractal o ile dobrze pamiętam jest robione przez Seasonica. Na be Quiety przez pewien czas dużo ludzi narzekało. Padały krótko po gwarancji jak kaczki. Poza tym w wielu testach narzeka się na tętnienia. Z tych co wymieniłeś wybrałbym Fractala. Pomyśl jeszcze nad Corsairem HX650. Ma bardzo długie, odłączane kable oraz 7 lat gwarancji. Bardzo proszę o radę, zakupu dokonuję jutro. Mam nadzieję, że zdążyłem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szkaradnik Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2013 (edytowane) Za bardzo Ci nie pomogę z tymi konkretnymi modelami, ale mam BQ L7 i jest niezawodny i cichy - wiem skądinąd że seria L8 również jest chwalona. OCZ również bym sobie odpuścił tak jak wyżej kolega napisał. Hah, nie zauważyłem że temat ma prawie miesiąc. :D Autor już pewnie kupił także post można usunąć. Chociaż może komuś innemu się przyda. P.S. Autorze, i co kupiłeś? Edytowane 2 Lipca 2013 przez Szkaradnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...