Skocz do zawartości
yooguruto

OCZ vs be-quiet vs fractal

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Obecnie mam Corsaira VX 450W w ANTEC 300 i wraz ze mniana na i7 + gtx770 musze zmienić zasiłkę. Chciałem również iść w stronę Corsair, ale są dla mnie obecnie za drogie, mówie tu o serii głównie AX.

Wybrałem więc 3 modele:

Fractal Design Tesla R2 650W
L8-CM-630 Pure Power!
OCZ ZT 650W

I najkrócej mówiąc - NIE WIEM CO WYBRAĆ ;D. Cenię ciszę, ale bez przesady, odpinane kable mogą być, ale nie jest to mus. Zależy mi po prostu na zakupie dobrego zasilacza w cenach 300-400zł.

O Fractalu nie wiem nic, OCZ wydaje mi się bardzo dobrym wyborem ale szczerze nie znam firmy, BQ ten model ponoć leoszy od L7, ale wahania napięć na linii 3 i 12V są dość spore? Dodatkowo posiada on najsłabszą linię 12V z tych wymienionych - jak się domyślam, jest to linia która zasila cpu i gpu obecnie więc jest najważniejsza?

Bardzo proszę o radę, zakupu dokonuję jutro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OCZ bym sobie odpuścił. Fractal o ile dobrze pamiętam jest robione przez Seasonica. Na be Quiety przez pewien czas dużo ludzi narzekało. Padały krótko po gwarancji jak kaczki. Poza tym w wielu testach narzeka się na tętnienia. Z tych co wymieniłeś wybrałbym Fractala.

Pomyśl jeszcze nad Corsairem HX650. Ma bardzo długie, odłączane kable oraz 7 lat gwarancji.

Bardzo proszę o radę, zakupu dokonuję jutro.

Mam nadzieję, że zdążyłem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za bardzo Ci nie pomogę z tymi konkretnymi modelami, ale mam BQ L7 i jest niezawodny i cichy - wiem skądinąd że seria L8 również jest chwalona. OCZ również bym sobie odpuścił tak jak wyżej kolega napisał. 

Hah, nie zauważyłem że temat ma prawie miesiąc. :D Autor już pewnie kupił także post można usunąć. Chociaż może komuś innemu się przyda.

P.S. Autorze, i co kupiłeś?

Edytowane przez Szkaradnik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi