Skocz do zawartości
TheNinjaGallardo

powolnie działające Gry na Ati Radeon 3600 HD series

Rekomendowane odpowiedzi

1. W jakiej grasz rozdzielczości?

2. Komputer ogólnie rzecz biorąc [gluteus maximus] nie urywa, zwłaszcza karta graficzna, tak więc nie jest to szczególnie dziwne.

3. Były jakieś problemy ze sterownikami kart AMD przy Saints Row 3 (tak przynajmniej wynika z googlowania), acz chyba temu zaradzono w nowszych wersjach tychże.

Edytowane przez AragornPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta nie jest już pierwszej młodości , w dodatku seria HD3600 to nie były karty highend , raczej medium szorujące po lowendzie .A jak masz włączone AA to dopiero karta dostaje po 4 literach .Do TS2013 potrzeba lepszej karty - 8800GT co najmniej , nie wiem jak do SR3 .

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do rozdzielczości to gram na 1650x1050.

instalowałem nowe sterowniki do tej karty graficznej i przybyło 4 FPS nawet jak czasem próbuje coś nagrać np. z Minecraft'a to przed nagrywaniem mam 80-120 FPS a w trakcie nagrywania mam 15-30 i mam problem bo jak tak można grać i co 10s ścina do 3 FPS i to samo z Call of Duty Modern Warfare 2.

Jak bym chciałbym pograć w jakieś nowsze gry jak np. GTA IV lub Euro Truck Simulator 2 żeby mieć przynajmniej te 60 FPS

jaką karte graficzną lub jaki procesor bym mógł kupić za 500-700 zł oczywiście oddzielnie.

Edytowane przez TheNinjaGallardo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby pograć w nowe gierki w miarę płynnie to przydał by się jakiś quad np. Q8200.Oraz oczywiście niezbędna będzie także nowa karta graficzna np. HD 7770 lub coś mocniejszego o ile fundusze pozwolą. 
Może się okazać że twoja płyta główna nie będzie współpracować z wspomnianym powyżej procesorem, więc aby uniknąć jakiś problemów z kompatybilnością najlepiej podaj nam model komputera (w przypadku komputerów firmowych np. HP, Dell, itp.)  lub płyty głównej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Będe mógł wymienić płytę, kartę, zasilacz i procek oraz  ale koszt nie może wynieść więcej niż 1800 zł.

możecie podesłać jakieś dobre i tanie części do tego grata i żeby ze sobą pasowały w płycie głownej.

Jak mówiłem mam tylko 1800 zł na całego kompa i więcej nie moge wydać!

Edytowane przez TheNinjaGallardo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi