morduk233 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2013 Chciałbym zakupić GTX 770 ale w tym rzecz ,że z natłoku niereferencyjnych modeli nie wiem jaki model kupić. :/ http://sklep.benchmark.pl/search/pl/run/showProducts/1/hide_boxes/1//searchString/Z3R4JTIwNzcw/category/1/ <----Spis kart / Jeśli znacie lepszą kartę w tej cenie (Nie koniecznie GTX 770) to proszę o podanie.Sklep Benchmark'a to przykład, kartę kupuję w sklepie który znajduję się w moim mieście:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzem Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2013 Ja bym brał GTX 770 EVGA ACX - ze względu na zastosowane chłodzenie i podejście firmy do realizacji napraw gwarancyjnych. W tej cenie masz jeszcze wybór któregoś z AMD 7970 GHz Edition co będzie równorzędnym wyborem. Tak naprawdę wszystko zależy od tego w które gry grasz - raz na prowadzeniu będzie 770, raz 7970. http://www.purepc.pl/karty_graficzne/test_geforce_gtx_770_tanszy_i_szybszy_gtx_680_vs_hd_7970?page=0%2C0 PS. Zakładam, że oczywiście masz/będziesz miał procesor który te karty dobrze obsłuży 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morduk233 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2013 PS. Zakładam, że oczywiście masz/będziesz miał procesor który te karty dobrze obsłuży Mój procesor to I5-3570 ,wystarczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzem Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2013 Jasne, że tak :) 1 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morduk233 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2013 Jasne, że tak Posiadam płytę główną Asrocka b75 PRO3 ,czy będzie ona w jakiś negatywny sposób wpływać na działanie karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2013 Nie nie będzie. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzem Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2013 Jak wyżej - nie będzie żadnej różnicy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morduk233 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2013 Ja bym brał GTX 770 EVGA ACX - ze względu na zastosowane chłodzenie i podejście firmy do realizacji napraw gwarancyjnych. Dobra wróćmy do motywu przewodniego,czyli jaką kartę wybrać. Brałbyś GTX 770 EVGA ACX ,ale jest pytanie ,czy brałbyś go jak Reksio boczek? Najbardziej zależy mi na wersji optymalnej (Największy fps oraz żeby nie była to huta żelaza) Co sądzisz o Gigabyte GTX 770 WindForce ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzem Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2013 Najwyższy fps jednej wersji akceleratora u różnych producentów to szczegół na który nie warto zwracać uwagi - kartę zawsze możesz podkręcić sobie sam i uzyskać taki sam fps jak u innego producenta. Temperatury w tym segmencie kart zawsze są wysokie. Co do GB GTX 770 to musiałem się przyjrzeć bliżej tej konstrukcji bo to chłodzenie w nowej rewizji. Bynajmniej wydaje się dobrze przemyślane, ponieważ zbiera ciepło bezpośrednio z sekcji zasilania i pamięci. Więc wszystko tak jak być powinno. Evga polecam Ci bo po pierwsze, mają najlepsze warunki gwarancji (np. możesz na jej warunkach zmienić sobie chłodnienie), po drugie właśnie bardzo dobre chłodzenie ACX które z tego co wiem wydajnościowo przebija nawet Windforce od GB ( http://img.hexus.net/v2/graphics_cards/nvidia/gigabyte/GTX780OC/graph-09.jpg ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morduk233 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2013 [...]Evga polecam Ci bo po pierwsze, mają najlepsze warunki gwarancji (np. możesz na jej warunkach zmienić sobie chłodnienie), po drugie właśnie bardzo dobre chłodzenie ACX które z tego co wiem wydajnościowo przebija nawet Windforce od GB.[...] Można zmienić chłodzenie,ale zarazem już jest dobre chłodzenie. Więc jaki w tym sens? Oraz przepraszam za takie ciągłe marudzenie czy coś ale zależy mi na jak najbardziej wydajnej karcie graficznej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2013 GB jest dobrze chłodzony. Pozostaje kwestia ceny. EVGA zwykle są droższe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzem Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2013 Chodzi o sytuację w której zdecydował byś się w przyszłości na chłodzenie wodne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morduk233 Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2013 (edytowane) Chodzi o sytuację w której zdecydował byś się w przyszłości na chłodzenie wodne. Tego nie uwzględniłem,ale ja osobiście nie bawię się w chłodzenie wodne.A może jakiego Palit'a(<--Nie ma kart liście) ,albo GeForce GTX 770 MSITwin Frozer chodziarz słyszałem że MSI jest awaryjna :/ GB jest dobrze chłodzony. Pozostaje kwestia ceny. EVGA zwykle są droższe. I pewnie cena zadecyduje co wezmę :/ A może jakiego Palit'a(<--Nie ma kart na liście ) ,alboGeForce GTX 770 MSITwin Frozer chodziarz słyszałem że MSI jest awaryjna :/ Edytowane 14 Czerwca 2013 przez morduk233 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzem Opublikowano 14 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2013 A może Gainwarda, Sparkle, albo PNY? Weź lepiej coś popularnego na naszym rynku, bo w razie problemów będzie sie kogo na forach radzić. Tak więc jeśli głównym kryterium jest cena - bierz Gigabyte. Jeśli jakość i serwis - Evga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...