Skocz do zawartości
Playboy223

Niezgodność umowy z rzeczywistością

Rekomendowane odpowiedzi

Przed zmianą internetu miałem symetryczne łącze 25/25, po zmianie mam 10/0,5

operator twierdzi że łącze 25/25 tak naprawdę jest łączem 25/6. W umowie mam zapisany internet do 10 mbit.

Myślałem aby wysłać do nich pismo, w którym żądam uploadu 10 mbit albo rozwiązania umowy.

Z mojej perspektywy nie zostałem poinformowany o tym jaki upload mam mieć, czy jest jakiś precedens prawny i czy operator ma obowiązek o informowaniu mnie o wszelkich aspektach tej umowy?

Umowa musi być jasna dla obu stron, a tak nie jest

Proszę o jakieś rady

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeszedłeś z DSL TP na "neostradę"?

W DSL dodatkowe pasmo upload było możliwe do wykupienia, rzecz była od strony "papierkowej" robiona aneksem do głównej umowy. Ale to była usługa biznesowa, o gwarantowanych parametrach zapisanych w umowie. Nominalnie miałeś 25/6 plus dokupiony "upload" - sprawdź w umowach (załączniku "warunki świadczenia usługi") jeśli je masz.

Usługa "neostrada" jest usługą dla indywidualnego klienta detalicznego, a jej parametry (dopuszczalne, obecnie w postaci widełek od-do) są zapisane w dodatku do załącznika do Warunków Świadczenia Usługi których klientowi nie daje się do wglądu, ale zapoznanie się z nimi potwierdza własnoręcznym podpisem przy sporządzaniu umowy.

Edytowane przez IchBinIdiot

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi