ernik Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 Konfig w sigu. Niestety ze względu na padającą płytę muszę coś kupić... Wybór zawęziłem do: Asrock Z77 EXTREME 4 ~500zł najtańsza, ale tutaj mam problemy z zaufaniem - jako, że aktualna płytka tejże firmy na P67 sprawia problemy od początku użytkowania... Asus P8Z77-V LE PLUS ~ 600zł - troche ubogie radiatorki na sekcji zasilania, ale ładny OC... MSI Z77A-GD65 ~ 600zł - mam średnią opinię o tej firmie (chociaż nigdy nie miałem od nich żadnego sprzętu), chociaż płytka jest FW, i jakoś szczególnie złych opinii nie ma... lub też wziąć coś starszego na Z68 np.: Asus P8Z68-V PRO/GEN3 - można jeszcze ją wyhaczyć w cenie ~600zł, jest FW ale to jednak starsza konstrukcja... Tak wiem, że między Z68/Z77 znaczących różnic nie ma... Poradźcie, bo jestem w kropce... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzem Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 Ja bym szedł w Asrock Z77 EXTREME 4. 2500K to procesor stary (choć wiadomo jary), ale z tego powodu, że stary to po co dopłacać do płyty, skoro i tak jesteś bliżej wymiany niż kupujący dziś Haswella... Poza tym ta płyta ma wszystko na co potrzebne, oraz nic co zbędne. Jeszcze jakbyś jakieś mocniejsze OC robił, a jak się trzymasz spokojniejszych wartości - moim zdaniem - nie warto dopłacać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cantoro Opublikowano 16 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2013 Asus P8Z77-V LE PLUS ~ 600zł - troche ubogie radiatorki na sekcji zasilania, ale ładny OC... Ale jest też DIGI+, więc punktowo nic się przegrzewać nie pownno. I BIOS-a możesz flashować przez USB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernik Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 Ja bym szedł w Asrock Z77 EXTREME 4. 2500K to procesor stary (choć wiadomo jary), ale z tego powodu, że stary to po co dopłacać do płyty, skoro i tak jesteś bliżej wymiany niż kupujący dziś Haswella... Poza tym ta płyta ma wszystko na co potrzebne, oraz nic co zbędne. Jeszcze jakbyś jakieś mocniejsze OC robił, a jak się trzymasz spokojniejszych wartości - moim zdaniem - nie warto dopłacać. w takim przypadku, może pójść jeszcze bardziej budżetowo i wziąć MSI Z77A-G45? ~400zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzem Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2013 Jasne, że tak. MSI Z77A-G45 będzie dobry wyborem - po co dopłacać do zdechłej już platformy. Nie wymieniłeś nic tańszego, więc myślałem, że wybór mamy zawężony. A jeśli już gadamy o budżetówkach, to pomyśl nawet o MSI Z77A-G43 bo to kolejne 60- oszczędności. Choć to już mocno wybiedzona płyta, możliwości OC nieznacznie mniejsze i słabiej chłodzona sekcja, to mimo wszystko ta płyta również daje radę: http://www.purepc.pl/plyty_glowne/test_msi_z77ag43_tania_i_solidna_plyta_glowna_lga_1155?page=0,0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buczek223 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2013 Za ok. 400zł najlepsza będzie Z77A-G45 albo jak chcesz sie bawić w OC to dopłać do Z77A-GD55. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...