Skocz do zawartości
vlodek2532

Konfiguracja konta w Outlook 2010 z pliku *.pst

Rekomendowane odpowiedzi

Otóż sprawa wygląda tak. Mam Office 2010. Korzystałem z niego wcześniej. Jednak musiałem sformatować komputer, więc zgrałem plik danych pst z moich dokumentów. Po formacie zainstalowałem Office jeszcze raz. Przy pierwszym uruchomieniu program poprosił mnie o podanie danych do konta. Tak też zrobiłem, wszystko przebiegło pomyślnie. Postanowiłem wgrać plik z danymi, użyłem opcji importuj, wszystko przebiegło pomyślnie. Jednak z lewej strony utworzyły mi się dwie zakładki konta. Teraz gdy odbieram mail'e dane się synchronizują i trwa to długo, tak samo usuwanie. Jak zrobić, żebym miał wszystkie dane w jednej zakładce.?

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpierw trzeba zobaczyc, jak masz skonfigurowane konta.

Menu Plik, polewen zakładka Informacje o kontach, na środku pierwszy od gory klawisz - Ustawienia kont.

Klikasz w Zaawansowane (wiecej opcji) i pokaze Ci sie okno z zakladkami.

Zakladki dziela sie na Konta oraz Pliki danych (i szereg innych). Sprawdz, czy nie masz po prostu zduplikowanego konta - wtedy sprawdzasz czy są takie same parmetry i jedno usuwasz.

Druga sprawa, to sprawdzasz pliki danych, bo mozesz miec archiwum nazwane jak nazwa konta - wtedy klikasz we wlasciwosci i jest tam opcja zmiany nazwy archiwum.

Edytowane przez _KaszpiR_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi