Tigere24 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 (edytowane) Witam chciałbym zmienic w moim starym kompie procesor, za jakis czas i tak bede chcial nowego kompa ale ceny tych starszych prockow nie sa wygorowane i pomyslalem zeby wymienic na jakis uzywany. jakie moge podpiac i jakie byscie radzili pod ta plyte glowna : Gigabyte GA-K8NF-9 nforce4 x4 czy moge podpiąć do tego każdy procek który jest na socket 939 ?? Edytowane 18 Czerwca 2013 przez Tigere24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 Przede wszystkim co chcesz uzyskać przez wymianę procesora? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tigere24 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 Przede wszystkim co chcesz uzyskać przez wymianę procesora? chce poprostu zeby szybciej chodził ;) w tej chwili staruszek sklada sie z : Gigabyte GA-K8NF-9 nforce4 x4 AMD Athlon 64 3000+ BOX(Socket 939) Venice DDR PC-400 1.5 gb ( dodam jeszcze 1.5gb z innego starego rupcia ;p) dysk 80 gb Ge Force 9400 GT zasilacz fortron 450 w Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 (edytowane) A64x2@939 poszedl ostatnio za 35zł na alledrogo - szukaj moze cos trafisz.Powyzej 50zł imo nie warto. Edytowane 18 Czerwca 2013 przez Yogi311 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 Co rozumiesz, że będzie szybciej chodził? Gry? internet? Wymiana nic Ci praktycznie nie da, strony przeładowane JS i flashem dalej będą mulić, system wcale żwawszy nie będzie, gry tak czy siak nowsze na nim nie pójdą. Dysk zapewne ATA, który ma już swoje na karku znacząco może spowalniać system - długie ładowanie programów (chociażby z autostartu) etc. Szkoda ładować kasy w ten komputer. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tigere24 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 Co rozumiesz, że będzie szybciej chodził? Gry? internet? Wymiana nic Ci praktycznie nie da, strony przeładowane JS i flashem dalej będą mulić, system wcale żwawszy nie będzie, gry tak czy siak nowsze na nim nie pójdą. Dysk zapewne ATA, który ma już swoje na karku znacząco może spowalniać system - długie ładowanie programów (chociażby z autostartu) etc. Szkoda ładować kasy w ten komputer. tak chodzi np o gry po formacie komputer chodzi jako tako mam wlaczone 2 gry on-line i ich nie wywala ale minie pare miesiecy i juz nie utrzymuje tych gierek i je wywala, stron w necie mi nie muli gierki w tej chwili chodza takie ktore maja duzo wieksze wymagania, dysk mam SATA , chce poprostu dolozyc ram i zmienic ten procek na 2 rdzeniowke jakas bo 2 rdzeniowki sa bardzo tanie nic wiecej niechce ladowac w tego kompa bo wiem ze nie warto ;p a wiec ponawiam moje pytanie : jakie moge podpiac i jakie byscie radzili pod ta plyte glowna : Gigabyte GA-K8NF-9 nforce4 x4 czy moge podpiąć do tego każdy procek który jest na socket 939 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 19 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2013 Tanie? Najtańszy x2 3800+ s939 2GHz to 85zł z KW na allegro. Ustaw sobie pamięci w DUALU, na starych platformach (w szczególności DDR1) procesor odżywał i działał sprawniej. Swego czasu miałem 2x1GB + 1x512MB, po wywaleniu 512 sprzęt dostał kopa. Jak masz zmieniać za jakiś czas kompa to szkoda inwestować w tego dziadka jakiekolwiek pieniądze. Może napisz jakie to konkretnie "2 gry on-line"? To, że Ci gry sie wysypują to nie oznaka, że procesor jest za słaby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...