janlis Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 Witam Kupiłem zasilacz NZXT HALE 90 1000 M i mam problem (zasilacz był już dwa razy serwisowany z wynikiem Test OK - jednak nie jest OK) – przy włączeniu w BIOS-ie funkcji ErP płyta GIGABYTE GA-X58A-UD7 (rev. 2.0) uruchamia się na sekundę i potem trzeba zdjąć napięcie z zasilacza, aby uruchomić. Na innym zestawie trzeba dwa razy włączać, ale już inny zasilacz nie robi takich problemów. Jedna reklamacja to 3 miesiące czekania. Proszę o pomoc w rozwiązani tego problemu bo w serwisie nie wiele się mogę dowiedzieć, a gwarancja nie długo się zakończy. Pozdrawiam Jan Lis Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Night_Bird Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 (edytowane) Niepotrzebnie 2-gi temat o tym samym. http://forum.purepc.pl/topic/351253-problem-z-wgraniem-bios-u-ga-x58-ud7-v20/ W poprzednim nie znalazłem Twoich odpowiedzi na niektóre sugestie, więc: 1. rozumiem, że BIOS jest najnowszy? (główny i zapasowy). zresetuj go do ustawień domyślnych i włącz ErP jeśli domyślnie disabled 2. procek niepodkręcony? jeśli podkręcony, wróć do ustawień domyślnych i sprawdź komp czy działa jak trzeba 3. RAM-u obsadź minimalna ilość i sprawdź jw. 4. jeśli dalej nie działa, kup inny zasilacz (niestety) Z ErP ludzie mają różne przeboje - na pewno czytałem o jakiejś niekompatybilności niektórych płyt od GB i zasilaczy Corsair (a dokładnie było to połączenie AX750 i GA-Z68X-UD4-B3) - włączenie ErP powodowało właśnie problem z bootowaniem - pomagało wyłączenie z prądu jak u Ciebie. Edytowane 18 Czerwca 2013 przez Night_Bird Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...