Skocz do zawartości
janlis

Problem z ErP zasilacz NZXT HALE 90 1000M

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Kupiłem zasilacz NZXT HALE 90 1000 M i mam problem (zasilacz był już dwa razy serwisowany z wynikiem Test OK - jednak nie jest OK) – przy włączeniu w BIOS-ie funkcji ErP płyta GIGABYTE GA-X58A-UD7 (rev. 2.0) uruchamia się na sekundę i potem trzeba zdjąć napięcie z zasilacza, aby uruchomić. Na innym zestawie trzeba dwa razy włączać, ale już inny zasilacz nie robi takich problemów.

Jedna reklamacja to 3 miesiące czekania.

Proszę o pomoc w rozwiązani tego problemu bo w serwisie nie wiele się mogę dowiedzieć, a gwarancja nie długo się zakończy.

Pozdrawiam

Jan Lis

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niepotrzebnie 2-gi temat o tym samym.

http://forum.purepc.pl/topic/351253-problem-z-wgraniem-bios-u-ga-x58-ud7-v20/

W poprzednim nie znalazłem Twoich odpowiedzi na niektóre sugestie, więc:

1. rozumiem, że BIOS jest najnowszy? (główny i zapasowy). zresetuj go do ustawień domyślnych i włącz ErP jeśli domyślnie disabled

2. procek niepodkręcony? jeśli podkręcony, wróć do ustawień domyślnych i sprawdź komp czy działa jak trzeba

3. RAM-u obsadź minimalna ilość i sprawdź jw.

4. jeśli dalej nie działa, kup inny zasilacz (niestety)

Z ErP ludzie mają różne przeboje - na pewno czytałem o jakiejś niekompatybilności niektórych płyt od GB i zasilaczy Corsair (a dokładnie było to połączenie AX750 i GA-Z68X-UD4-B3) - włączenie ErP powodowało właśnie problem z bootowaniem - pomagało wyłączenie z prądu jak u Ciebie.

Edytowane przez Night_Bird

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi