pietro54 Opublikowano 18 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2013 Witam, Opis sytuacji Posiadam kartę jak wspomnianą w temacie, 7850 gigabyte, 4 monitory każdy rozdzielczość full Hd Podłączenia do karty to 2 adaptery minidisplay port --> hdmi 1 hdmi dvi --> hdmi gniazda są dokładnie takie jak na obrazku poniżej: Oczekiwane rezultaty Chciał bym podłączyć 4 monitory, nie mam zamiaru na tym grać a jedynie wyświetlać różne strony internetowe więc problemu z wydajnością nie będzie. Czy ktoś z was ma jakiś tutorial lub opis? Bądź może ktoś z was wie jak to skonfigurować? Próbowałem wykonać tą czynność według filmiku: http://www.youtube.com/watch?v=a9iSPoG6sW8 niestety mój system widzi wszystkie 4 monitory lecz obraz mogę wyświetlić tylko na dwóch. Dodam że obraz mogę wyświetlić na dowolnych dwóch monitorach, niezależnie czy będzie to 1-szy i 2-gi czy 2-gi i 3 lub 3 i 4. Na filmie widać że można zbudować jeden duży ekran za pomocą eyefiniti 3x1, ja mimo że mam wykryte w systemie 4 monitory mogę zbudować ekran 2x1. Czy ktoś z was się z tym już zetknął? może był podobny wątek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2013 Prawdopodobnie masz pasywne przejśćiówki DP-> HDMI (po lewej) a potrzebujesz aktywnych (ta z prawej): Gościu na filmiku ma pasywną przejśćiówkę DP-> D-SUB i ta będzie działać z trzecim monitorem (sam sprawdzałem podłączając 3 TV pod kompa), ale to będzie sygnał analogowy, trochę gorszej jakosci niż cyfrowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 (edytowane) Z artykulu na anandtech: The 7800 series as the same display configuration options as the 7900 series though, so while it can drive up to 6 monitors it can only drive 2 TMDS (HDMI and DVI) type displays at once, and if you want to drive a full 6 monitors you’ll need a MST hub (DisplayPort Splitter). Oznacza to, ze mozesz maksymalnie podlaczyc 2 urzadzenia TMDS (HDMI i DVI) na raz, ajesli chcesz wiecej to potrzebujesz splittera na kazdy port DisplayPort - i to takiego aby podlaczyc przynajmniej 2 ekrany per DisplayPort. http://www.club-3d.com/index.php/products/reader.en/product/mst-hub-1-3.html - powiedzmy ze takie cos, ale musisz wiedziec dokladnie jakie masz wyjscia video - podejrzewam, ze musisz kupic wersje DisplayPort -> HDMI. Edytowane 25 Czerwca 2013 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...