Skocz do zawartości
PANTHER X

Doradzcie wentylatorek : /

Rekomendowane odpowiedzi

Tzn chodzi tylko o wentylator niekce bloczkow wondych - z tego co polookalem po topicach to hmmm myslalem o V11 ale jak ludzie pisza ze trzeba zmieniac grilla itp co caly urok ten wentylatorek traci - ze zwyklym grillem niewyglada jak V11 a jak zwykly wentylatorek za 35 zl :/.

Ktos teraz mowil cos o spire falconrock2 ze podobno dobry ale tez niewiadomo jakie ma wady : /

- kto mi doradzi co co chodzilo by do athlona xp 2800+ lub 3000+.

Prosze o pomoc :) cena do 150 maks

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zastanow sie nad aero7+ http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=6480&sid=1 podobno najlepszy z coolerow dostepnych na rynku i ma zajebisty wyglad

Jak juz czytales o Volcano 11 to jest on do athlona xp 3200 8) a aero 7+| tylko chyba do 2800 z tego co pamietam. Jutro mam dostac zalmana to ci powiem co i jak :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

32 a udalo ci sie miec 37 - czegos tu niejarze - tu nijest tak ze im wiecej tym lepiej - i 30 DB - to starsznie glosno .... kicz ...

no wiem że im mniej tym lepej a dlaczego myślisz trzymam go na normal mode żeby było głośniej jak chcesz cisze to sobie przestawiasz na silent mode (cichy tryb ) i masz 20dB a jak cheszmiec total na cisze zakładasz sobie jeszcze jeden taki regulator obrotów jak daje zalman robisz 800 obr i masz z 12dB a temperaturka 42c przy napięciu 1.5v ale jak ci mało i masz dużo kasy to kup sobie CNP7000cu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co sadzicie o takim ustrojstwie ?

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=14244238

Na to oczywiscie nie zadna Delta tylko jakis wentylek 12x12 puszczony na 7V (12x12 - 7V = 8x8 - 12V ? tak mniej wiecej) Oczywiscie ze szroudem. Mysle ze to powinno byc wydajne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co proponujecie na slynnego Athlona 1700+ :?: Jestem szczesliwym posiadaczem ale mam dosc wysokie temperatury i chcialbym zmiejszyc je aby troche procka podkrecic...

Mam plyte Shuttle AK31 8) i podkecilem procka narazie na 1900+ ale temperatury zaczely podskakiwac do ponad 50*C bez zadnych aplikacji 3D...

Poleccie jakis dobry wentylator :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do 200 to bym wstawił solidne WC. ja chcę wydać 50 zeta na cooler więc myślę nad speeze raptor cool = spire falcon rock2, ale do 200 tylko WC. dobre węże, dobry montaż i zaciski i jest bezpiecznie. z nagrzewnicą jakąś będzie o dobre 10*C lepsze od "wiateroka".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WC sie troche boje bo nic o tym niewiem i nieumialbym zalorzyc. :D

Zreszta komp niema byc jakis extreem podkrecany do granic tylko chce go troche podkrecic :lol: Zastanawialem sie nad Aero 7+ ale doczytalem ostatnio ze jest glosny :( A bardziej od mojego Titana niechce zeby byl glosny. Jaki dobry i cichy wiatrak z miedzianym radiatorem polecicie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

może być niezły ale 179 zeta @@ trochę dużo.

aero 7+ jest właśnie podobno cichutki, jeden z cichszych coolerów o dużej wydajności.

aero 7+ jes cichutki ale tylko na LOW (1900RPM) natomiast na HIGH(3500RPM) swist lopatek jest nie do zniesienia.

recenzja Aero 7+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ma byc tani i cichy to fr2 w komputroniku po 48zl ... przy zakupie lepiej dobrze obejrzec jak wyfrezowany ja trafilem na takiego ze szok mysle teraz nad szlifowaniem i polerka ... teraz z innej beczki ma ktos moze tego tajfunika ?? jak to lata i jakie ma osiagi ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powtarzam...http://www.sirius.pl/product.php?action=info&id=4526&sid=1 najcichszy i bardzo wydajny.

OK chcialem zobaczyc ale cos niedziala ta strona :?

Moglbys powiedziec co to za wiatrak to poszukam na siriusie ...

Moze adres sie zmienil :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi