NeonPPC Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 Tak, cały miedziany z technologia HeatPipe i glosnosc 22DB!!Widzialem w testach i jego wydajnosc jest na poziomie Aero7 +. A czy dostepne...hmm....nie wiem..w internecie na pewno http://sklep.barwkomp.pl/index.php?js=1 - chociazby tutaj :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 A moze by tak DEEP IMPACT 101 firmu aerocool http://www.aerocool.com.tw/aerocool-files-...ooler/dp101.htm http://members.chello.pl/t.wojcik1/index.html ateraz troche testow: Piekne pudelko, w srodku srebna pasta srubki instrukcja. Pierwszeco mnie uderzylo to cisza - wiatrak 60 X 60 ma 2600 obrotow i daje na dzien dobry 42 stopnie zobaczymy jak bedzie w stresie 46 stopnia. Ale temp sa dlamnie za duze ( komp mi nie wstaje na 2400 MHZ wiec Pokombinuje z wiatrakiemj 60 X 60 7000 obr. od volcano 6 Cu ) Dalbym adapter na 8 cm wiatrak ale mam za malo miejsca w kompie ( szkoda muj wentyl od volcano 9 - 5600 obr fajnie by to schlodzil ) Odczyty robilem sandrom i biosem. Dalsze testy wkrutce, ogulnie biorac jest wydajny i bardzo cichy przydalby mu sie jakis dobry paps 80 X 80 na 3000 obr. i dlamnie bylo by ok. Jak na razie utrzynuje fajna temp w stresie wiec jest wydajny i cichy - zaczely mi przeszkadzac inne wentylatory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 ja polece malo popularne u nas coolery firmy Glacialtech. Uzywam obecnie model 2410 i kocham go:) Nie slychac go praktycznie wcale a chlodzi podobnie jak wiertarka volcano itp. Kosztuje okolo 50zloty. Dystrybuje w Polsce je chyba ntec.pl gdzie mozecie poogladac rozne modele. Szukalem coolera pol roku i wybor padl na 2410 - cenie przedewszystkim cisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 ja polece malo popularne u nas coolery firmy Glacialtech. Uzywam obecnie model 2410 i kocham go:) Nie slychac go praktycznie wcale a chlodzi podobnie jak wiertarka volcano itp. Kosztuje okolo 50zloty. Dystrybuje w Polsce je chyba ntec.pl gdzie mozecie poogladac rozne modele. Szukalem coolera pol roku i wybor padl na 2410 - cenie przedewszystkim cisze. a co on chlodzi i jakie masz tem. ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 A moze by tak DEEP IMPACT 101 firmu aerocool http://www.aerocool.com.tw/aerocool-files-...ooler/dp101.htm http://members.chello.pl/t.wojcik1/index.html ateraz troche testow: Piekne pudelko, w srodku srebna pasta srubki instrukcja. Pierwszeco mnie uderzylo to cisza - wiatrak 60 X 60 ma 2600 obrotow i daje na dzien dobry 42 stopnie zobaczymy jak bedzie w stresie 46 stopnia. Ale temp sa dlamnie za duze ( komp mi nie wstaje na 2400 MHZ wiec Pokombinuje z wiatrakiemj 60 X 60 7000 obr. od volcano 6 Cu ) Dalbym adapter na 8 cm wiatrak ale mam za malo miejsca w kompie ( szkoda muj wentyl od volcano 9 - 5600 obr fajnie by to schlodzil ) Odczyty robilem sandrom i biosem. Dalsze testy wkrutce, ogulnie biorac jest wydajny i bardzo cichy przydalby mu sie jakis dobry paps 80 X 80 na 3000 obr. i dlamnie bylo by ok. Jak na razie utrzynuje fajna temp w stresie wiec jest wydajny i cichy - zaczely mi przeszkadzac inne wentylatory. posadziles go na bartonie ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 grass: chlodzil 1700+ 12.5x166 na solteku w granicach 40-44 stopni. Teraz przesiadlem sie na abita i nizsze taktowanie uzyskuje i pokazuje 45 stopni. Co plyta to inne temperatury:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 28 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2003 A moze by tak DEEP IMPACT 101 firmu aerocool http://www.aerocool.com.tw/aerocool-files-...ooler/dp101.htm http://members.chello.pl/t.wojcik1/index.html ateraz troche testow: Piekne pudelko, w srodku srebna pasta srubki instrukcja. Pierwszeco mnie uderzylo to cisza - wiatrak 60 X 60 ma 2600 obrotow i daje na dzien dobry 42 stopnie zobaczymy jak bedzie w stresie 46 stopnia. Ale temp sa dlamnie za duze ( komp mi nie wstaje na 2400 MHZ wiec Pokombinuje z wiatrakiemj 60 X 60 7000 obr. od volcano 6 Cu ) Dalbym adapter na 8 cm wiatrak ale mam za malo miejsca w kompie ( szkoda muj wentyl od volcano 9 - 5600 obr fajnie by to schlodzil ) Odczyty robilem sandrom i biosem. Dalsze testy wkrutce, ogulnie biorac jest wydajny i bardzo cichy przydalby mu sie jakis dobry paps 80 X 80 na 3000 obr. i dlamnie bylo by ok. Jak na razie utrzynuje fajna temp w stresie wiec jest wydajny i cichy - zaczely mi przeszkadzac inne wentylatory. posadziles go na bartonie ??? A skad wiesz-Tak barton 2500+ chodzi w tescie na 2000 MHZ na nominalnym napieciu Czesc druga Wentyl 80 X 80 4200 obr ( puscilem na 7 V ) wzrost dzwieku 10 %, nieodczuwam tego. Temp 39 / 45 stres. Wiecej wam nie powiem bo mi sie inny wentyl nie zmiesci a zalozylbym od volcano 9 i puscil na 5400 obr i zobaczyl co sie stanie Ogulnie super zecz dobrze utrzymuje temp w stresie i jest cichy. Za 40 euro niema nic leprzego i cichszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 ja polece malo popularne u nas coolery firmy Glacialtech. Uzywam obecnie model 2410 i kocham go:) Nie slychac go praktycznie wcale a chlodzi podobnie jak wiertarka volcano itp. Kosztuje okolo 50zloty. Dystrybuje w Polsce je chyba ntec.pl gdzie mozecie poogladac rozne modele. Szukalem coolera pol roku i wybor padl na 2410 - cenie przedewszystkim cisze. na ich stronce przy 2410 napisali athlon xp+ 2.7 GHz, co odpowiadałoby chyba 4000+. na parę lat wystarczy :D albo się machnęli albo aluminium u nich ma kosmiczne parametry. moze i jest dobry ale nie sądzę żeby był tak skuteczny jak V7+. aluminum nie zastąpi miedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapkama Opublikowano 26 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2003 Ja proponowałbym Aero 7 lite+(cu). Radiator wykonany jest w calości z miedzi. Sam jestem użytkownikiem tego coolera i jestem z niego bardzo zadowolony. Na moim procku ( bartonek 2500+ ) mam temperatury w granicach 27-30 stopni. Dodatkowo masz regulację obrotów co pozwoli ci utrzymać optymalną temperaturę na procesorze. Na maksymalnych obrotach - 3500 rpm jest troche głośny co może przyprawić o ból głowy aczkolwiek jest znośny. Jeśli chodzi o parametry to są następujace: * max cpu Athlon 3000+ lub wyższy * wymiar radiatora 80x80x51 * radiator miedziany * prędkość 3500/1900 RPM * głośność 35/21 db * łożysko podwójne kulkowe pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...