Sacronus x2 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 witam,jakiś czas temu kupiłem sobie takiego kompa http://archiwumallegro.pl/phenom_x6_6x37ghz8gb1tbhd6950_1gb600wvx9pro-1846318721.html specyfikacja techniczna:- Procesor: AMD Phenom II X6 1090T 6x3.2 GHZ (TURBO 6x3,7GHZ) BLACK EDITION- Karta Graficzna: Radeon HD6950 1024MB DDR5/256bit DVI/HDMI/DP PCI-E (800/5000 MHz)- Pamięć RAM: 8GB (2x4GB Dual Channel) KINGSTON 1600MHzHyper X GENESIS- Płyta Główna: MSI 870-C45 AM3 DDR3 Audio 7.1 OC GENIE- Dysk Twardy: Seagate 1000GB SATA II 32MB Cache NCQ- Napęd optyczny: DVD-RW x22 Black SATA Dual Layer- Zasilacz: LC-POWER 600W LC600H-12 V2.31- obudowa: AEROCOOL PGS VX-9 PRO Battle EditionNiby dobry, ale strasznie głośno chodzi, a lubię czasem zarwać nockę i to ciągle buczenie zaczyna mnie irytowaćJakie podzespoły mógłbym wymienić/dokupić aby komputer chodził ciszej,Nie chciałbym go wymieniać na laptop bo przyzwyczaiłem się do dużego ekranupozdrawiam i z góry thx za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 20 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 20 Czerwca 2013 http://www.morele.net/chlodzenie-cpu-silentiumpc-fortis-he1225-spc043-309589/ http://www.morele.net/zasilacz-silentiumpc-deus-600w-psu-80plus-bronze-4xpeg-spc083-527960/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buczek223 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2013 http://techplanet.pl/produkty/zasilacze/silentiumpc-deus-m1-550w,38950.html http://techplanet.pl/produkty/wentylatory-radiatory/silentiumpc-fortis-he1225,11798.html Możesz jeszcze dokupić jakiś wentylator na front bo pewnie nie masz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sacronus x2 Opublikowano 21 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2013 thx okazało się ze to cooler hałasuje Cooler Master HKM-7M52A-A2-GP - coś takiego na nim pisze. obudowa ma wbudowane 2 wentylatory ale one chodzą bezgłośnie, zasilacz też całkiem cicho. otworzyłem obudowę i zmierzyłem cooler. ma wymiary dł 9 cm/wys 8cm/głębokość 6 cm i zmierzyłem też że maksymalnie zdołam zmieścić cooler o wymiarach 13/14/12 cm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2013 i tak na Twoim miejscu zmieniłbym zasilacz coby nie zrobil niespodzianki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2013 maksymalnie zdołam zmieścić cooler o wymiarach 13/14/12 cm Nic rozsądnego nie kupisz w tych wymiarach. Zlikwiduj ten wentylator z boku i powinien się zmieścić SPC Fortis czy Macho 120. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sacronus x2 Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2013 a czy mogę ten wentylator ot tak zlikwidować i nie wpłynie to negatywnie na prace komputera? no jednak on chłodzi tez inne podzespoły i jest podłączony z płytą główną kabelkami. Jesli nie bedzie to problem to rzeczywiście zdjąłbym pokrywe obudowy tak jak w moim starym kompie i wstawil SilentiumPC Fortis HE1225 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2013 (edytowane) a czy mogę ten wentylator ot tak zlikwidować i nie wpłynie to negatywnie na prace komputera? no jednak on chłodzi tez inne podzespoły i jest podłączony z płytą główną kabelkami. Jesli nie bedzie to problem to rzeczywiście zdjąłbym pokrywe obudowy tak jak w moim starym kompie i wstawilSilentiumPC Fortis HE1225 Sam sobie odpowiedz sprawdź jakie obecnie masz temparatury pod obciążeniem (HWmoniotor) odłącz ten wentylator i sprawdź jeszcze raz temperatury. U mnie w starej obudowie zamontowałem właśnie wentylator na boku i miałem wyższe temperatury jak bez niego. Jak jednak będziesz miał wyższe temperatury np o 3 stopnie to się nie martw można ten wentyl wywalić i wsadzić porządny cooler na procesor Edytowane 22 Czerwca 2013 przez michalelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sacronus x2 Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2013 Postanowiłem że odkręcę boczną klapę od obudowy i wstawięSilentiumPC Fortis HE1225, macho i dark rockpro 2 niestety nie zmieściłby się na wysokość, a ten za to nie pasuje na głębokość ale po odkręceniu pokrywy będzie ok i tak zamierzam zostawić "otwartego" kompa na stałe, przy okazji wentylacja będzie lepsza. Thx wszystkim za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2013 Po zdjęciu boku zmieści ci się każde chłodzenie. Raczej bok pozostaw, zdemontuj tylko z niego ten wentylator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...