Theng Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2013 (edytowane) Zakupiłem 2 GB RAM do laptopa ASUS X52N-SX192 (procek już zmieniony). I pojawił się problem. Włożyłem nową kość i laptop nie działa. Ani z dwiema kośćmi ani tylko z zakupioną. Po starcie pojawia się czarny ekran (nawet do biosu nie moge wejść). W laptopie jest pamieć HYNIX z takim oznaczeniem: 2GB 2Rx8 PC3-10600S-9-10-F2 (oznacznie górne na naklejce). Zakupiona pamięć Samsung: 2GB 1Rx8 PC3-10600S-09-11-B2. Hynix ma 8 kostek na każdej ze stron a Samsung tylko 4. Gdzie jest problem? Edytowane 22 Czerwca 2013 przez Theng Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2013 Pewnie to ze jeden modul jest dwustronny a drugi jednostronny i sie gryzie. Na starym module sie odpala? Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Theng Opublikowano 22 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2013 (edytowane) Pewnie to ze jeden modul jest dwustronny a drugi jednostronny i sie gryzie. Na starym module sie odpala? Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk Odpala się na fabrycznym (Hynix). Po włożeniu Samsunga nie działa. Z samym Samsungiem tez nie rusza. Samsung ma kości na obu stronach ale po 4 sztuki. Sprzedawca zapewnia, że pamięć sprawna. W poniedziałek odsyłam. Pytanie czy te będą działać? http://allegro.pl/hynix-2x2gb-4-gb-1066-mhz-ddr3-i3322257860.html Bo mają troszkę mniejsze CL. Edytowane 22 Czerwca 2013 przez Theng Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Theng Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 Odpala się na fabrycznym (Hynix). Po włożeniu Samsunga nie działa. Z samym Samsungiem tez nie rusza. Samsung ma kości na obu stronach ale po 4 sztuki. Sprzedawca zapewnia, że pamięć sprawna. W poniedziałek odsyłam. Pytanie czy te będą działać? http://allegro.pl/hynix-2x2gb-4-gb-1066-mhz-ddr3-i3322257860.html Bo mają troszkę mniejsze CL. Można zamknąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...