Mhrok Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2013 (edytowane) Bry, Od jakiegoś czasu zmagam się z problemem niewykrywalnych dysków twardych (dwóch) z mojego poprzedniego zestawu. Mam dwie sztuki HD502HJ 500GB i obie nie mogą dogadać się z płytą główną z tematu. Niezależnie od gniazda na płycie, liczby innych stacji podłączonych nie są wykrywane. Czasem dyski zaczynają się kręcić, czasem nie. Teraz sprawdziłem dyski z zamontowaną zworką ustawiającą tryb sata. Też nie działa. Kable sata sprawdzone używane i nowe od producenta płyty. Co więcej mogę zrobić? 1TB przestrzeni nie chodzi piechotą EDIT: Wychodzi na to, że musiałem skorzystać z innego komputera w celu update firmware dysków - prawie działają. Edytowane 24 Czerwca 2013 przez Mhrok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 I jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mhrok Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2013 Nadal się coś krzaczy, jak włączam DOTA 2 to mi odłącza dysk i muszę uruchomić komputer ponownie. Teraz nie mam czasu na zabawy, po południu (po egzaminie) będę się tym bawił. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2013 Jak ci odlacza dysk to moze masz badblocki czy cos - jak dysk zawiesi sie na probie odczytu, to kontroler moze pomysllec ze juz jest cos nie tak z dyskiem i ze go nie ma kompletnie, daje reset na port i pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2013 Mozesz mieć to samo co kiedyś samce F3 kontra SB700... Sprawdz czy do tego dysku nie ma nowego firmware... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mhrok Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 Witam, Problem jest powodowany przez nie komaptybilność dysku Samsung Spinpoint F3 HD502HJ oraz płyty głównej. Sprawa została przekazana do naszych działów inżynieryjnych jeżeli będzie to możliwe postaramy się rozwiązać problem w nowszej wersji BIOS. Serdecznie Pozdrawiam, Pomoc techniczna Gigabyte Tyle wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 Imo to bedzie abandoned. Zmien dyski albo platforme ;) Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 4 Beta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...