Skocz do zawartości
Sroczka

Przymiarki do modernizacja komputera

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałbym prosić o rade co mogę zmodernizować czy jest sens  o to mój komputer.

-AMD Phenom II x4 965 Black Edition AM3 z Muren 2 (3.8GHz) Stabilne przez 8h na occt i 46 stopni w stresie. Teraz go chce na 4.0 albo 4.2 realne przy powiększaniu mnożnika i zwiększaniu napięcia? Czy cos cza jeszcze tam włączyć?
-MSI 970A-G46
-8GB- 1600
-Zasilacz ocz 700w Pro

-Radeon 5770 -512MB
-Dyski 2x500gb 

Zastanawiam się nad kupnem dyski 2TB  tylko jaki mało awaryjny i dobry bo moje już są pełne przechowuje bardzo dużo zdjęć. Jeszcze myślę nad karta graficzna tylko tu jestem zielony  i prosiłbym was o rade. Ewentualnie wasze rady co można zmodernizować ale uważam ze reszta  jest Ok.Cena do 400zł za dysk i około 400-600zł za karate graficzna na SSD nie stać mnie.

Z góry dziękuje za rade.

Po za tematem mam pytanie do ilu max napięcie podnośnic

Napięcie CPU (1.5)

Napięcie CPU-NB (Auto)

Edytowane przez Sroczka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.x-kom.pl/p/104867-karta-graficzna-pci-e-msi-radeon-hd7850-1024mb-256bit-oc.html

Radeon 7850 lub 100pln wiecej geforce 660

co do dysku, to chyba każdy będzie dobry po za samsungiem i seagate. Pierwsze wprawiają obudowy w rezonans i w efekcie "buczyą" drugie nie mają najlepszej renomy jeśli chodzi o bezawaryjność. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi