Linux971 Opublikowano 25 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2013 (edytowane) Witam Chciałbym zainstalować na moim laptopie system Mac OS X Snow Leopard (10.6) Przez pendrive KingMemory 8GB. Mam problem z bootowaniem USB. Moj laptop nie chce bootowac tego urządzenia. Wgrałem na pendrive chameleon 4.0 i nie bootowal zamian włączył mi Windows XP (Ogólny system) i chciałbym znaleźć inny program do bootowania. Mam ten system na VMWare Workstation 9 wiec mogę wgrać nawet jak jest to na macu. Ten system mam zamiar zainstalować na innym popularnym w Niemczech notebooku LG X110 w którym można zainstalować ale coś źle zainstalowałem i dlatego chce ponownie zainstalować. Edytowane 25 Czerwca 2013 przez Linux971 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojcienty Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2013 Maca ot tak się nie wgra na zwykły komputer. Da się to zrobić ale jest to dość problematyczne i nie zawsze wszystko działa. Lepiej sobie daj spokój i zainteresuj się jakąś dystrybucją linuksa np. ubuntu, Arch itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 29 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2013 możesz zrobić botowalny pendrive albo pod MAC OS (UniBeast) zakładając że masz zakupiony oryginalny system z Mac App Store albo wersję pudełkową Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linux971 Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Już wiem jak można zrobić. Wystarczy że obraz .iso lub .dmg wgrać na pendrive za pomocą TransMac i uruchomić dodając w EasyBCD bootowanie z Mac'a (EFI). Troche roboty jest ale ważne że działa w niektórych przypadkach, ale po instalacji należy zainstalować sterowniki i już wszystko działa. Niektóre sterowniki do mojej karty bezprzewodowej niektóre nie działają (nie uruchamiają się lub nie wygrywają karty). Temat jest zamknięty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...