lakus978 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2013 (edytowane) Witam, zainteresowałem się programem BitLocker w Windows 7, chciałem zapytać jak bardzo zużywa takie szyfrowanie dysk SSD i czy bardzo spowalnia pracę systemu. SSD VERTEX 4 128GB HDD SEGATE 7200rpm 32mb cache 1TB Intel Core i7-2600K może jakiś test jeśli istnieje bo nic ciekawego nie znalazłem Edytowane 26 Czerwca 2013 przez lakus978 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkowal Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2013 Intel 2600k wspiera szyfrowanie sprzętowe AES, bitlocker zdecydowanie spowalnia. ( Wysłane z dotyku Samsung 3G GTP-6200 za pomocą Tapatalk 2 ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakus978 Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2013 Hm, może jakieś inne prostsze metody? Które tak nie spowolnią systemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2013 (edytowane) Zanim darkowal zaczniesz głosić herezje, to może być poczytał. http://www.tomshardware.com/reviews/bitlocker-truecrypt-encryption,2587-6.html Na SSD rzeczywiscie moze zmniejszyc predkosc read/write, glownie dlatego, ze dane moga sie stac mniej kompresowalne, ale w codziennym dzialaniu raczej bedzie to malo zauwazalne. Najbardziej zwalnia read/write sekwencyjny. Od strony zuzycia nie ma sie czym przejmowac, zuzycie jest porownywalne z normalnym uzywaniem dysku/komputera. Edytowane 29 Czerwca 2013 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lakus978 Opublikowano 26 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2013 Dziękuję za odp nie miałem czasu wcześniej zaglądnąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...