Skocz do zawartości
LuZaczek

ZASILACZ 300W LinkWorld

Rekomendowane odpowiedzi

Interesuja mnie szczegolowe informacje na temnat tego zasilacza a dokladniej mowiac jesli ktos go ma niech sie podzieli ze mna swoim wrazeniem na jegotemat. Szukalem na forum ale "gufno" znalazlem. Mam okazje przejsc z mojego wysluzonego 250 WATT no name na ten wlasnie zasilacz. Koles mi podal nastepujaca ifnromacje dotyczaca maksymalnegho obciazenia napiec:

3,3V-22A

+5V-30A

-5V-0.3A

+12V-14A

-12V-0.8A

+5VSB-0.8A

Mi sie wydaje ze niezle to wyglada. 8) Ja wiem ze lepiej bym zrobil kupujac przykladowo chieftecha lub fortrona jednak jak narazie nie mam az tyle salaty. :roll:

Jak to wyglada okiem "znawcow"??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Interesuja mnie szczegolowe informacje na temnat tego zasilacza a dokladniej mowiac jesli ktos go ma niech sie podzieli ze mna swoim wrazeniem na jegotemat. Szukalem na forum ale "gufno" znalazlem. Mam okazje przejsc z mojego wysluzonego 250 WATT no name na ten wlasnie zasilacz. Koles mi podal nastepujaca ifnromacje dotyczaca maksymalnegho obciazenia napiec:

3,3V-22A

+5V-30A

-5V-0.3A

+12V-14A

-12V-0.8A

+5VSB-0.8A

Mi sie wydaje ze niezle to wyglada.  8) Ja wiem ze lepiej bym zrobil kupujac przykladowo chieftecha lub fortrona jednak jak narazie nie mam az tyle salaty.  :roll:  

Jak to wyglada okiem "znawcow"??

Hmmm zasilacze te sprzedawane sa razem z budami w pewnej hurtowni [relamy nie bede robic] z oddzialami na terenie naszego pieknego kraju :-)

Ale do rzeczy, zasilacze sa leciutkie i jest to wprost proporcjonalne do ilosci awarii :-) Poradza uciagnac Celka, ale jezeli masz ochote na Athlona to niestety musisz sie liczyc z tym, ze pewnego dnia pojdzie z niego dymek.

Co ciekawe po rozkreceniu takiego zasilacza okazalo sie, ze lamint byl polamany w wszystkich czterech rogach, na szczescie zaden styk nie dotykal do obudowy. Oczywiscie zadnego zabezpieczenia w postaci kawalka folii miedzy blacha a elektronika.

Wedlug nalepki to wydajnosc dla +3.3V i +5V to 140W, ale wedlug mnie i tak sa to wartosci wysoce zawyzone.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...