LuZaczek Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Interesuja mnie szczegolowe informacje na temnat tego zasilacza a dokladniej mowiac jesli ktos go ma niech sie podzieli ze mna swoim wrazeniem na jegotemat. Szukalem na forum ale "gufno" znalazlem. Mam okazje przejsc z mojego wysluzonego 250 WATT no name na ten wlasnie zasilacz. Koles mi podal nastepujaca ifnromacje dotyczaca maksymalnegho obciazenia napiec: 3,3V-22A +5V-30A -5V-0.3A +12V-14A -12V-0.8A +5VSB-0.8A Mi sie wydaje ze niezle to wyglada. 8) Ja wiem ze lepiej bym zrobil kupujac przykladowo chieftecha lub fortrona jednak jak narazie nie mam az tyle salaty. :roll: Jak to wyglada okiem "znawcow"?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablor Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Interesuja mnie szczegolowe informacje na temnat tego zasilacza a dokladniej mowiac jesli ktos go ma niech sie podzieli ze mna swoim wrazeniem na jegotemat. Szukalem na forum ale "gufno" znalazlem. Mam okazje przejsc z mojego wysluzonego 250 WATT no name na ten wlasnie zasilacz. Koles mi podal nastepujaca ifnromacje dotyczaca maksymalnegho obciazenia napiec: 3,3V-22A +5V-30A -5V-0.3A +12V-14A -12V-0.8A +5VSB-0.8A Mi sie wydaje ze niezle to wyglada. 8) Ja wiem ze lepiej bym zrobil kupujac przykladowo chieftecha lub fortrona jednak jak narazie nie mam az tyle salaty. :roll: Jak to wyglada okiem "znawcow"?? Hmmm zasilacze te sprzedawane sa razem z budami w pewnej hurtowni [relamy nie bede robic] z oddzialami na terenie naszego pieknego kraju :-) Ale do rzeczy, zasilacze sa leciutkie i jest to wprost proporcjonalne do ilosci awarii :-) Poradza uciagnac Celka, ale jezeli masz ochote na Athlona to niestety musisz sie liczyc z tym, ze pewnego dnia pojdzie z niego dymek. Co ciekawe po rozkreceniu takiego zasilacza okazalo sie, ze lamint byl polamany w wszystkich czterech rogach, na szczescie zaden styk nie dotykal do obudowy. Oczywiscie zadnego zabezpieczenia w postaci kawalka folii miedzy blacha a elektronika. Wedlug nalepki to wydajnosc dla +3.3V i +5V to 140W, ale wedlug mnie i tak sa to wartosci wysoce zawyzone. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...