Skocz do zawartości
PabloWRz

Zestaw do gier i OC ~ 2250 zł. Mam już dysk i grafikę.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam zakupiłem MSI GeFoce GTX 770 OC Twin Frozr na allegro w dobrej cenie i teraz potrzebuję ją w coś wsadzić. Dysk już też mam.

Chciałbym aby zestaw się opierał na Haswellu, a więc:

Procesor: i5 4670k
Płyta główna: właśnie tutaj nie wiem max do 500 zł im mniej tym lepiej. MSI Z87-G43 wystarczy do przyzwoitego OC? Może AsRock z87m extreme4? Nowsze audio, 8 faz zasiania? Tu proszę o pomoc.
Pamięć Ram: Pamięć Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL(9-9-9-24) dobre będą?
Zasilacz: tutaj też nie wiem coś kolo 250zł Do GeForca GTX 770!!!
Obudowa: Gladius M40
Chłodzenie procesora: Thermalright HR-02 Macho 120 albo SilentiumPC Fortis HE1225. Fortis trochę tańszy wystarczyłby do OC?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procesor: i5 4670k

Płyta główna: właśnie tutaj nie wiem max do 500 zł im mniej tym lepiej. MSI Z87-G43 wystarczy do przyzwoitego OC? Może AsRock z87m extreme4? Nowsze audio, 8 faz zasiania? Tu proszę o pomoc.

Pamięć Ram: Pamięć Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz CL(9-9-9-24) dobre będą?

Zasilacz: tutaj też nie wiem coś kolo 250zł Do GeForca GTX 770!!!

Obudowa: Gladius M40

Chłodzenie procesora: Thermalright HR-02 Macho 120 albo SilentiumPC Fortis HE1225. Fortis trochę tańszy wystarczyłby do OC?

AsRock z87m extreme4 - ewentualnie trochę drożej MSI Z87-G45 Gaming
Crucial Ballistix 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz
be quiet! Pure Power L8 500 albo Silentiumpc Deus 500W
Thermalright HR-02 Macho
SPC Gladius M40
Edytowane przez Caleb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyta: "MSI Z87-G45 Gaming", "Asrock Z87 Extreme 3", "Gigabyte GA-Z87-D3H"

Procesor: "Intel Core i5-4670K"

Chłodzenie: "Thermalright HR-02 Macho Black White"

Ram: "Crucial Ballistix 2x4GB, 1600MHZ (1,5V)"

Zasilacz: "XFX 550W"

Obudowa: "SilentiumPC Brutus M23"

Całość w okolicy 2300 ale warto dołożyć, będziesz miał suuper jednostke.

P.S. Aby nie było że podaje zły cooler kompatybilność

Edytowane przez XarduneK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Waham się jeszcze co do zasilacza. Nie chciałbym wydawać więcej jak około 270 zł. be quiet! Pure Power L8 530w jest super i pewnie cichszy niż Corsair CX 600W Modular ale zarazem słabszy doradźcie mi jeszcze co do zasilacza +- 270zł  pod ten zestaw przypomnę z gtx'em 770 na pokładzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobacz ile GTX 770 pobiera po OC razem z całą platformą: http://www.purepc.pl/karty_graficzne/test_geforce_gtx_770_tanszy_i_szybszy_gtx_680_vs_hd_7970?page=0,23 Dobre 450W by tutaj wystarczyło, ponieważ w teście używamy Core i7-3960X @4.6 GHz, który swoje "konsumuje" :> 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi