Skocz do zawartości
Rotgar

Zestaw za 5100zł do gier

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mój kolega planuje kupić nowy komputer, głównie do gier. Będzie robił OC. Chciałby, aby kwota była jak najbliższa 5100 z +/-50zł.
Nie zalezy mu narazie na SSD. W skład zestawu ma wchodzić też monitor i system.

Zestaw: http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=72517&s=75515&s=67555&s=77247&s=77552&s=70267&s=71137&s=59683&s=70524&s=72453&s=40151

Sądze, że wyskrobie jeszcze trochę pieniędzy dla lepszej obudowy. Zastanawiałem się nad corsair carbide 500R bądź fractal design R4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zestaw jak najbardziej na tak. Dołączona grafika

Tyle tylko, że obawiam się, że ten Macho może mu nie wejść w tą obudowę. U mnie do Zalmana Z11 Plus wchodzi, ale gdyby nie wybrzuszenie z pleksy to chyba byłoby na styk lub oparłby się o ścianę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmień zasilacz na inny. kupiłem do kompa ojca xfx 650w bo był tutaj polecany -> to pieruństwo jest strasznie głośne, wentylator pod obciążeniem wchodzi na mega obroty, żałuję że go kupiłem bo cały komp działa względnie cicho bo był pod tym kątem składany a tutaj taka lipa... lepiej poszukać czegoś od be-quiet, corsair lub jeszcze innego producenta. zresztą z takim zestawem to lepiej wziąć lepszy zasilacz mocniejszy żeby potem np mieć możliwość jego rozbudowy o drugą kartę graficzną. Dołączona grafika

jeżeli liczysz na lepsze oc ivy niż haswella to też możesz źle trafić i skończysz na 4,2 dlatego może lepiej zastanowić się nad haswellem...

Edytowane przez zaodrze244

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o zasilacze i ich głośność - to np. mój Corsair TX650 ani razu nie zakręcił wiatrakiem, nawet podczas grania, obróbki i renderowania video itd, a mam go od października. Dołączona grafika  Także szukaj czegoś co zachowuje się podobnie.

Edytowane przez wuhacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi