Rotgar Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2013 Witam. Mój kolega planuje kupić nowy komputer, głównie do gier. Będzie robił OC. Chciałby, aby kwota była jak najbliższa 5100 z +/-50zł.Nie zalezy mu narazie na SSD. W skład zestawu ma wchodzić też monitor i system. Zestaw: http://techplanet.pl/przechowalnia/zapisana/?s=72517&s=75515&s=67555&s=77247&s=77552&s=70267&s=71137&s=59683&s=70524&s=72453&s=40151 Sądze, że wyskrobie jeszcze trochę pieniędzy dla lepszej obudowy. Zastanawiałem się nad corsair carbide 500R bądź fractal design R4. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuhacz Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zestaw jak najbardziej na tak. Tyle tylko, że obawiam się, że ten Macho może mu nie wejść w tą obudowę. U mnie do Zalmana Z11 Plus wchodzi, ale gdyby nie wybrzuszenie z pleksy to chyba byłoby na styk lub oparłby się o ścianę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotgar Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2013 Obudowa będzie chyba zmieniana na corsaira więc problemu być nie powinno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2013 (edytowane) zmień zasilacz na inny. kupiłem do kompa ojca xfx 650w bo był tutaj polecany -> to pieruństwo jest strasznie głośne, wentylator pod obciążeniem wchodzi na mega obroty, żałuję że go kupiłem bo cały komp działa względnie cicho bo był pod tym kątem składany a tutaj taka lipa... lepiej poszukać czegoś od be-quiet, corsair lub jeszcze innego producenta. zresztą z takim zestawem to lepiej wziąć lepszy zasilacz mocniejszy żeby potem np mieć możliwość jego rozbudowy o drugą kartę graficzną. jeżeli liczysz na lepsze oc ivy niż haswella to też możesz źle trafić i skończysz na 4,2 dlatego może lepiej zastanowić się nad haswellem... Edytowane 27 Czerwca 2013 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuhacz Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2013 (edytowane) Jeśli chodzi o zasilacze i ich głośność - to np. mój Corsair TX650 ani razu nie zakręcił wiatrakiem, nawet podczas grania, obróbki i renderowania video itd, a mam go od października. Także szukaj czegoś co zachowuje się podobnie. Edytowane 27 Czerwca 2013 przez wuhacz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiek345345 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2013 (edytowane) Lepiej nie pakować się w starą platformę. Trzeba myśleć przyszłościowo, mimo nieoszałamiającego OC. Na LGA 1150 mają wyjść odświeżone Haswelle i prawdopodobnie Broadwell. Edytowane 27 Czerwca 2013 przez misiek345345 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotgar Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2013 ok więc włóżcie w zestaw haswell tak aby nie przekroczył zbytnio budżetu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...