Skocz do zawartości
Tigere24

Wysoka temperatura procka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wymieniłem w tym staruszku :

Gigabyte GA-K8NF-9  nforce4  x4

AMD Athlon 64  3000+ BOX(Socket 939) Venice

DDR PC-400 1.5 gb

dysk 80 gb SATA

Ge Force  9400 GT

zasilacz fortron 450 w

procesor  na  amd 64 x2  4400. Kupiłem tego procka z allegro wraz z oryginalnym coolerem. Wyczyściłem całego kompa,  zamieniłem procka na nowego,  nałożyłem pastę "silikonowa -H-" (mam jeszcze Thermal Grease 1 na stanie ) bardzo cienką warstwą.  Komp odpalił się wgrały się sterowniki do nowego procka ale po restarcie w momencie kiedy windows miał się ładować komputer zaczął się restartować i tak w kółko, w tryb awaryjny nie dało rady wejść ani też reset biosa nie pomógł, za to pomógł format. Teraz wszystko jest ok. Sciągłem program everest home i speedfan żeby sprawdzić z ciekawości temperaturę no i temperatura procka wynosi 70-71 stopni C  po włączeniu kompa,  po graniu w gierkę tez oscyluje od 70 do 71 c,  otwarłem obudowę dotknąłem radiatora i jest zimny , co może być przyczyna takiej temperatury ? zła pasta ? źle ją nałożyłem ? może za mało ? albo  ten coolerem dupny ? czy może czujnik popsuty ? ;pp

Edytowane przez Tigere24

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popraw tytuł tak, żeby wynikało z niego czego dotyczy problem.

Napisz posta po ludzku, stosując wielkie litery na początku zdań i znaki interpunkcyjne inne niż znak zapytania. Teraz to jeden wielki bełkot. Masz czas do wieczora.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdziłem jeszcze w programie "PC Wizard" i tam są inne - normalne temperatury. 

W spoczynku temperatury wyglądają tak:

Bios:

Curent CPU Temperature 28c

Curent CPU FAN Speed 2860

Dołączona grafika

w trakcie testu "torture"  trwającego 5 minut w programie "Prime95"  temperatury wyglądają tak:

[url=http://imageshack.us/photo/my-images/341/69dr.jpg/]Dołączona grafika

wszedłem szybko w bios i tam wynosiły:

Curent CPU Temperature 38c

Curent CPU FAN Speed 2860

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi