Tigere24 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2013 (edytowane) Witam, wymieniłem w tym staruszku : Gigabyte GA-K8NF-9 nforce4 x4 AMD Athlon 64 3000+ BOX(Socket 939) Venice DDR PC-400 1.5 gb dysk 80 gb SATA Ge Force 9400 GT zasilacz fortron 450 w procesor na amd 64 x2 4400. Kupiłem tego procka z allegro wraz z oryginalnym coolerem. Wyczyściłem całego kompa, zamieniłem procka na nowego, nałożyłem pastę "silikonowa -H-" (mam jeszcze Thermal Grease 1 na stanie ) bardzo cienką warstwą. Komp odpalił się wgrały się sterowniki do nowego procka ale po restarcie w momencie kiedy windows miał się ładować komputer zaczął się restartować i tak w kółko, w tryb awaryjny nie dało rady wejść ani też reset biosa nie pomógł, za to pomógł format. Teraz wszystko jest ok. Sciągłem program everest home i speedfan żeby sprawdzić z ciekawości temperaturę no i temperatura procka wynosi 70-71 stopni C po włączeniu kompa, po graniu w gierkę tez oscyluje od 70 do 71 c, otwarłem obudowę dotknąłem radiatora i jest zimny , co może być przyczyna takiej temperatury ? zła pasta ? źle ją nałożyłem ? może za mało ? albo ten coolerem dupny ? czy może czujnik popsuty ? ;pp Edytowane 27 Czerwca 2013 przez Tigere24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2013 Popraw tytuł tak, żeby wynikało z niego czego dotyczy problem. Napisz posta po ludzku, stosując wielkie litery na początku zdań i znaki interpunkcyjne inne niż znak zapytania. Teraz to jeden wielki bełkot. Masz czas do wieczora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zrób zrzut ekranu z tymi temperaturami w spoczynku oraz pod obciążeniem. Do obciążenia procesora możesz użyć jednego z poniższych programów:ORTHOS, OCCTPT, Prime 95, Super PI itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tigere24 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2013 Sprawdziłem jeszcze w programie "PC Wizard" i tam są inne - normalne temperatury. W spoczynku temperatury wyglądają tak: Bios: Curent CPU Temperature 28c Curent CPU FAN Speed 2860 w trakcie testu "torture" trwającego 5 minut w programie "Prime95" temperatury wyglądają tak: [url=http://imageshack.us/photo/my-images/341/69dr.jpg/] wszedłem szybko w bios i tam wynosiły: Curent CPU Temperature 38c Curent CPU FAN Speed 2860 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2013 W normie, zamykam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...