Skocz do zawartości
Korkowicz

Laptop do gamingu 3200-3400 zł.

Rekomendowane odpowiedzi

Matryca matowa,  w okolicach 17". Co do systemu nie wiem czy lepiej win 7 czy 8. Z ósemką nie miałem niestety większej styczności. Dysk twardy 750GB-1TB Niestety nie znam się na bardzo na sprzęcie komputerowym i dlatego nie podałem dokładnie jedno po drugim czego potrzebuję. Zależy mi na jak największej wydajności sprzętowej w podanym przedziale cenowym:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tyle ze te HT nie zawsze dobrze dziala w grach. Po za tym 4 rdzenie bardziej rzyszlosciowe, a i jak bedzie chcial gdzies z lapkiem sie przejechac to jednak 15" lepiej sie przewozi.

Jesli nie przeszkada Ci matryca glare to mozesz jeszcze zobaczyc Lenovo Y580. Ale dla mnie te matryce to masochizm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No tak i7 będzie bardziej przyszłościowe ale jego przewaga będzie opierała się głównie w programach. A mu szukamy tu laptopa do gier wiec sprzęt będzie przyszłościowy na tyle ile jego grafika będzie dawała rade. A do GTX660 i5 w zupełności wystarczy (oczywiście i7 może okazać się wydajniejszy ale głównie w grach mocno obciążających procesor). Na koniec trzeba dodać że kupując i7 musimy się przygotować na wyższe temperatury. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi