piotrk123 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2013 (edytowane) Intel core 2 duo e7400 @ 3.4 Ghz Asrock p43de3 4 gb ramu DDR3 (chyba goodram) Geforce 9800 GT Modecom carbon 620 3 dyski sata II Chcę wsadzić do niego Intel pentium g2020 i Asus P8Z77-V LX2. Chciałbym się dowiedzieć czy muszę od razu zmieniać zasilacz czy mogę to zrobić podczas wymiany karty graficznej. Z góry dzięki za pomoc. Edytowane 29 Czerwca 2013 przez piotrk123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2013 Jak zasilacz sobie hula od iluśtam lat to nie powinien nagle popalić nowego sprzętu. Zawsze jest to ryzyko, ale raczej minimalne, jeżeli masz porządną listwę z bezpiecznikiem. Ale zasilacz w następnej kolejności, potem karta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrk123 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zazwyczaj podczas większych burz wogóle odłączam listwe z gniazdka. Poczuję jakąś różnice po zmianie procesora? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2013 Raczej: http://www.anandtech.com/bench/Product/62?vs=404 Ale płyta chyba bardziej z myślą o i5? Bo jeżeli nie to lepiej wziąć coś tańszego, a dołożyć do czegoś innego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrk123 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2013 Myślę właśnie bardziej długofalowo. Sądze że odświeżenie ivy bridge jakie jest zapowiedziane będzie na tej podstawce i podejrzewam że chipset może pasować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obijak Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2013 Na moje to ta sama wydajność G2020 co podkręcony e7400.Zbieraj kaskę i zmień całość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nav17 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2013 odswiezenie bedzie ale haswella i bedzie raczej na podstawce 1150 wiec na to sie nie nastawiaj. jak kolega radzi albo dozbieraj wiecej kasy i zmien naraz plyte ramy i procka na ktoregos i5 albo czekaj na niskie wersje haswella (jakies pentiumy/i3) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrk123 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2013 A powiedzmy że mogę spróbować przerzucić się na AMD. Czy do 500 - 600 zł znajdzie się jakiś konkretny zestaw płyta + proc? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShFil Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2013 Proszę najlepiej dokupić jeszcze chłodzenie i kręcić.http://www.morele.net/inventory/info/nIR74F/ 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...