Nerevar Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2013 (edytowane) Cześć, mam problem z lcd w nowym lapku. Bad pixeli trochę już w życiu widziałem, ale ten jest dziwny. Widoczny jako jaśniejszy punkt, nawet na białym tle - co gryzie się z ideą zwykłego hot piksela, co ciekawe na czarnym tle jest ledwo widoczny. Ciężko to ująć na foto moim aparatem, mam coś takiego. Pytanie jest czy jest to bad piksel czy może inne uszkodzenie (tło mojego obrazka jest białe). Edytowane 29 Czerwca 2013 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzem Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2013 To raczej nie jest uszkodzenie pixela, ponieważ kolory są oddawane. Najprawdopodobniej uszkodzeniu uległa któraś z wierzchnich warstw matrycy. Mogło do tego dość samoistnie, od nacisku lub na skutek czyszczenia nieodpowiednimi preparatami. Można próbować odsyłać go na gwarancję, ale nie każdy serwis da Ci nową matrycę - zależy jak to zaklasyfikują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...