Skocz do zawartości
Markok

Problem w połączeniem wifi TD-8901G

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam taki problem że połączenie z internetem cały czas jest (sprawdzane na stacjonarce podłączonej po kablu) lecz po wifi w laptopie wzrastają pingi do 4000ms albo upływa czas żądania po spingowaniu routera... Zasięg sprawdzany inSSIDerem wynosi 60dBm, router jest położony piętro niżej i ma ścianę i sufit do pokonania, dziwne jest to że czasem nic się nie dzieje cały dzień a czasem na okrągło tak jest.. Tryby oszczędzania energii w laptopie i samej karcie bezprzewodowej powyłączane, router ma rok, czy działa dobrze od początku nie jestem w stanie powiedzieć bo neostrada od tego właśnie całego roku nie potrafi naprawić mi problemów z utratą synchronizacji i wysokimi pingami które występują już na samej skrzynce poza domem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Sprawdź czy na każdym urządzeniu po wi-fi wzrasta ping, np. telefon.

2. Czym spawdzasz ping, na jakiejś stronie używając przeglądarki czy moze cmd -> ping jakasstrona.pl
3. Czy pingowałeś ip PC na laptopie ? 

4. Robiłeś restart routera?

5. Czyli nie wiesz czy od początku masz problem z pingiem na lapku.

Tak teraz patrze to 3 chyba nie ma sensu, sory późno jest ; p

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Na smartfonie z androidem w programie "Ping" [...] ping wynosi od 2 do 15ms w miejscu, w którym cmd wskazuje 1-2ms. Czy to o czymś świadczy ?

2. cmd -> ping i upodobałem sobie berlin.de już z myślą o grze na europejskich serwerach po necie.

3. Mogłeś zedytować i usunąć ten punkt Dołączona grafika

4. Restart wiele razy przez cały rok i na wielu kombinacjach ustawień.

5. Nie wiem,

Teraz mam na okrągło ping <1 do max 2ms ale żadko ta dwójka się pojawia.

Wczoraj w ustawieniach karty bezprzewodowej dałem Multimedia & Gaming Enviroment na Enable i Power Saving na Max_PSP.

Kręciłem trochę anteną ale tłumienie 60dBm to chyba maks jaki mogę osiągnąć, robiliśmy ostatnio przemeblowanie i laptop stał bliżej routera ale wciąż piętro wyżej i sygnał nawet zdaje się do 50dBm dochodził.

I myślę że jak laptop stoi w pokoju z routerem i tłumienie naturalnie wynosi 40dBm to takich problemów z pingami i utratą sygnału nie ma, ale pewny nie jestem.

Edit. Ostatnio zamieniłem tego TD-8901G na TD-8951ND ale na N jeszcze gorzej było z zasięgiem a na samą szybszą transmisję danych nie dam przeszło 100 zeta.. Więc tak ogólnie w domu mamy ciężko z zasięgiem, router powinien obejmować przyzwoitym zasięgiem cały dom jeśli ma się go nazywać "routerem".. tak ?

Edytowane przez Markok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi