Markok Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2013 Witam, mam taki problem że połączenie z internetem cały czas jest (sprawdzane na stacjonarce podłączonej po kablu) lecz po wifi w laptopie wzrastają pingi do 4000ms albo upływa czas żądania po spingowaniu routera... Zasięg sprawdzany inSSIDerem wynosi 60dBm, router jest położony piętro niżej i ma ścianę i sufit do pokonania, dziwne jest to że czasem nic się nie dzieje cały dzień a czasem na okrągło tak jest.. Tryby oszczędzania energii w laptopie i samej karcie bezprzewodowej powyłączane, router ma rok, czy działa dobrze od początku nie jestem w stanie powiedzieć bo neostrada od tego właśnie całego roku nie potrafi naprawić mi problemów z utratą synchronizacji i wysokimi pingami które występują już na samej skrzynce poza domem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinq123 Opublikowano 29 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2013 1. Sprawdź czy na każdym urządzeniu po wi-fi wzrasta ping, np. telefon. 2. Czym spawdzasz ping, na jakiejś stronie używając przeglądarki czy moze cmd -> ping jakasstrona.pl3. Czy pingowałeś ip PC na laptopie ? 4. Robiłeś restart routera? 5. Czyli nie wiesz czy od początku masz problem z pingiem na lapku. Tak teraz patrze to 3 chyba nie ma sensu, sory późno jest ; p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markok Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2013 (edytowane) 1. Na smartfonie z androidem w programie "Ping" [...] ping wynosi od 2 do 15ms w miejscu, w którym cmd wskazuje 1-2ms. Czy to o czymś świadczy ? 2. cmd -> ping i upodobałem sobie berlin.de już z myślą o grze na europejskich serwerach po necie. 3. Mogłeś zedytować i usunąć ten punkt 4. Restart wiele razy przez cały rok i na wielu kombinacjach ustawień. 5. Nie wiem, Teraz mam na okrągło ping <1 do max 2ms ale żadko ta dwójka się pojawia. Wczoraj w ustawieniach karty bezprzewodowej dałem Multimedia & Gaming Enviroment na Enable i Power Saving na Max_PSP. Kręciłem trochę anteną ale tłumienie 60dBm to chyba maks jaki mogę osiągnąć, robiliśmy ostatnio przemeblowanie i laptop stał bliżej routera ale wciąż piętro wyżej i sygnał nawet zdaje się do 50dBm dochodził. I myślę że jak laptop stoi w pokoju z routerem i tłumienie naturalnie wynosi 40dBm to takich problemów z pingami i utratą sygnału nie ma, ale pewny nie jestem. Edit. Ostatnio zamieniłem tego TD-8901G na TD-8951ND ale na N jeszcze gorzej było z zasięgiem a na samą szybszą transmisję danych nie dam przeszło 100 zeta.. Więc tak ogólnie w domu mamy ciężko z zasięgiem, router powinien obejmować przyzwoitym zasięgiem cały dom jeśli ma się go nazywać "routerem".. tak ? Edytowane 30 Czerwca 2013 przez Markok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Markok Opublikowano 3 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2013 odświeżam, będzie coś z tego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...