Skocz do zawartości
XarduneK

Podkładka chłodząca pod lapka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chcąc zbić trochę temperatury na laptopie postanowiłem zakupić podkładkę chłodząca... i tu właśnie pojawia się problem jaka będzie najlepszym rozwiązaniem w cenie ~100zł (może być nieznacznie więcej).

Przeglądając różne testy ciekawą opcją wydaje się być  "SilentiumPC Glacier N400", aczkolwiek przed ostatecznym wyborem postanowiłem zapytać was.

Co sądzicie o tej podkładce? Może macie inne ciekawe propozycje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam taką i sobie chwalę. spełnia swoją rolę bo wentylator przestał mi się w lapku rozkręcać na maxa w upały lapek jest chłodny i przyjemny wcześniej to był gorący jak piekło. poza tym jest cicha i dobrze wyprofilowana, po postawieniu na biurku całkiem wygodnie się korzysta z lapka. 

Edytowane przez zaodrze244
  • Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak do lapka podpiętą mam mysz i klawiaturę.. więc korzystanie z niego nie ma znaczenia.

Aczkolwiek jeśli ta podkładka spełnia swoje zadanie to dobra informacja (zresztą widać to po testach).

Mój lapek niestety ma słabo zrobione otwory wentylacyjne.. lecz temperatura chyba powinna spaść (nawet te 3/5 stopnie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój lapek to ASUS X53SK

EDIT: Zakupiłem już tą podkładkę, temperatura pod obciążeniem spadła średnio o 5/6stopni więc zawsze jakiś spadek.

P.S. Dzięki "zaodrze244"

Edytowane przez XarduneK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi