XarduneK Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2013 Witam chcąc zbić trochę temperatury na laptopie postanowiłem zakupić podkładkę chłodząca... i tu właśnie pojawia się problem jaka będzie najlepszym rozwiązaniem w cenie ~100zł (może być nieznacznie więcej). Przeglądając różne testy ciekawą opcją wydaje się być "SilentiumPC Glacier N400", aczkolwiek przed ostatecznym wyborem postanowiłem zapytać was. Co sądzicie o tej podkładce? Może macie inne ciekawe propozycje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2013 (edytowane) mam taką i sobie chwalę. spełnia swoją rolę bo wentylator przestał mi się w lapku rozkręcać na maxa w upały lapek jest chłodny i przyjemny wcześniej to był gorący jak piekło. poza tym jest cicha i dobrze wyprofilowana, po postawieniu na biurku całkiem wygodnie się korzysta z lapka. Edytowane 30 Czerwca 2013 przez zaodrze244 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XarduneK Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2013 I tak do lapka podpiętą mam mysz i klawiaturę.. więc korzystanie z niego nie ma znaczenia. Aczkolwiek jeśli ta podkładka spełnia swoje zadanie to dobra informacja (zresztą widać to po testach). Mój lapek niestety ma słabo zrobione otwory wentylacyjne.. lecz temperatura chyba powinna spaść (nawet te 3/5 stopnie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2013 na pewno temperatura spadnie. napisz jeszcze jakiego masz tego lapka? :) mój to hp dv5-1140ew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XarduneK Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2013 (edytowane) Mój lapek to ASUS X53SK EDIT: Zakupiłem już tą podkładkę, temperatura pod obciążeniem spadła średnio o 5/6stopni więc zawsze jakiś spadek. P.S. Dzięki "zaodrze244" Edytowane 4 Lipca 2013 przez XarduneK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...