vKrzychoo Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 Mam duży problem , wacham sie pomiędzy tymi dwoma, zależy mi na ciszy , tylko nie mówcie o wc ani o zalmanie , w gre wchodzą jedynie te 2 modele, wc....może kiedyś, na razie nie mam funduszy a przeróbki zalmana sobie daruje :) więc co jest w miare cichsze i lepiej schładza bartka 2500 , volcano 11 czy aero 7+? nie zależy mi na kosmicznym oc bądz tesz na jakichkolwiek przeróbkach...czekam na odpowiedz :) tylko bez żadnego szukaj ..mile widziane konkretne odpowiedzi najlepiej od posiadaczy owego sprzętu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Halfi Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 aero bedzie cichszy na low niz v11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 A ja mysle ze ten bedzie najlepszy http://www.sirius.pl/product.php?action=in...o&id=4526&sid=1 ....Dziekuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vKrzychoo Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 to prosze użytkowników tego coolermastera HHC L61 silent socket A o opinie czyli jak to wygląda w praktyce ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Ta miałem Volcano 11 (kolega mi porzyczył) a sam mam Aero 7+. Temperatury różnią sie dosłownie o 0,5°C (granica błędu) testy robiłem na najwyższych obrotach. Ale różnica z głośności Aero i V11 jest ogromna. Ogólnie jednym słowem polecam Aero 7+ doskonałe chłodzenie przy cichej pracy, tylko cena troche wysoka ale ogólnie POLECAM !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vKrzychoo Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 chyba wezme aero, choć troche się jeszcze wacham a za tydzień idę sprzęt kupować ,czasu na podjęcie decyzji mam coraz mniej..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek198 Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 chyba wezme aero, choć troche się jeszcze wacham a za tydzień idę sprzęt kupować ,czasu na podjęcie decyzji mam coraz mniej..... Weź Aero na max obrotach(3500) jest troche głośny, ale jak zjedziesz do 3200-3000 to cichuteńki a jeszcze niżej to szkoda gadać niesłyszalny :-). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vKrzychoo Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 no tak , tylko czy na wolnych obrotach zdoła schłodzić bartona 2500+...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 aero jest cichy??????????????????? to posluchajcie tego http://www.frazpc.pl/pliki/2002/artykuly/a...art160/aero.wav Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vKrzychoo Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 no fakt , troche słychać ale to jest na max obrotów chyba, na początku przy minimum jest cicho z resztą co mi pozostaje w takim razie jak wszystkie coolery chodzą jak helikopter ? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 http://www.ntec.pl/coolers.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomeq Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 aero jest cichy??????????????????? to posluchajcie tegohttp://www.frazpc.pl/pliki/2002/artykuly/art160/aero.wav tylko zalezy z jakiej odleglosci byl nagrywany ten dzwiek. Bo jezeli wlozyli mikrofon do srodka prawie to jest to oczywiste ze bedzie wydawal sie glosny !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vKrzychoo Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 heh tylko ile kosztuje ten ogloo silent breeze? btw aero 7+ raczej nie wytrzymuje konkurencji z whisper rock IV czy też z tym coolermaster'em co ma podwójną heatpipe , a hałas w granicach 22.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 ten silent breeze kosztuje 80zl!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vKrzychoo Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 to teraz mój topic powinien się nazywać whisper rockIV , igloo silent breeze czy też coolermaster z heatpipe hhc 61 bodaj czy jakoś tak i znowy dylemat.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 A jakiego bartka masz, muj to 2500+ - AXDA 2500 KV4D 9858877250037 AQXDA 0322SMW podkrecony na 2450 Mhz na razie testy trwaja ( dzis go zalozylem ) chlodzony Volcano 9 ( 5400 ) temp w spoczynku 39 stopni stres 50 stopni Vcore 2.1 V Przy 2.0v i 2400 Mhz mialem od 36 w do 50 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 glosny ten twoj volcano 9? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 zdazylem sie juz przyzwyczaic ze cos mi szuszczy pod biurkiem, jak mam otwarta bude to jest glosno a jak ja zamkne to daje sie zniesc. Dzis zdiolem grila i sie polepszylo o jakies 25 %. Ogulnie niejest zle na razie czekam na wode. Jak dostana na republise nowe to mi przysla i bedzie wypal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vKrzychoo Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 chyba wezme whisper rock'a IV :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 jeśli chodzi o HHC L61 Coolermastera, to jest ciut cichszy niż volcano 7+ na low, i ciut mniej (do 4 stopni w stresie na moim procku) wydajny. we mnie tylko zapinka budziła wątpliwości bo jest miękka i nie mam 100% pewności że dolega z porządną siłą do core'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 a czy nielepiej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> starego i sprawdzonego V7+ albo Tajfunka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vKrzychoo Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 v7 nie jest za cichy , a i z mocniejszymi prockami tesz może staruszek już nie dać rady... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmp Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 vkrzycho - z jakimi nie może sobie dać rady ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 v7 nie jest za cichy , a i z mocniejszymi prockami tesz może staruszek już nie dać rady... V7 moze i tak,ale nie V7+ to nadal czolowka ,a napewno wydajniejszy niz V11,choc to fakt ze cichy to nie jest.Dlatego jak ktos ma kasiore to ten Tajfun do ktorego dalem linka bylby fajnym rozwiazaniem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vKrzychoo Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 a nie prościej kupić whisper rock IV bądz igloo silent breeze nie za drogie, bardzo ciche i wydajne w stosunku do fabrycznego clock'a no może jeszcze by wytrzymały lekkie oc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 a nie prościej kupić whisper rock IV bądz igloo silent breeze nie za drogie, bardzo ciche i wydajne w stosunku do fabrycznego clock'a no może jeszcze by wytrzymały lekkie oc :) cooo lekkie OC .... z czym do ludzi :wink: :P :P :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xantos2001 Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Witam! Maly wklad w dyskusje: test glacialtech http://www2.error404.pl/procesory/glacialt...glacialtech.htm Nie za mocne w chlodzeniu, z testu wiadomo ze to tylko xp2400, nie wiadomo jaka plyta, Slyszalem jak taki pracuje w sklepie- rzeczywiscie cicho, duzo ciszej od V7+ na LOW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vKrzychoo Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 o co ci chodzi _vip_ ? jaśniej prosze? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vKrzychoo Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 no tak ale bartek 2500 generuje chyba podobną ilość ciepła jak Athlon 2400+, przecież barton ma obniżoną częstotliwość zegara..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
beno21 Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 A moze by tak DEEP IMPACT 101 firmu aerocool http://www.aerocool.com.tw/aerocool-files-...ooler/dp101.htm Jutro albo w poniedzialek wezme go sobie do testow, zobaczymy jak poradzi sobie z moim bartonem 2500+ @ 2450 MHZ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...