Skocz do zawartości
vKrzychoo

Jaki coolerek pod bartona, aero 7+ czy volcano 11 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam duży problem , wacham sie pomiędzy tymi dwoma, zależy mi na ciszy , tylko nie mówcie o wc ani o zalmanie , w gre wchodzą jedynie te 2 modele, wc....może kiedyś, na razie nie mam funduszy a przeróbki zalmana sobie daruje :) więc co jest w miare cichsze i lepiej schładza bartka 2500 , volcano 11 czy aero 7+? nie zależy mi na kosmicznym oc bądz tesz na jakichkolwiek przeróbkach...czekam na odpowiedz :) tylko bez żadnego szukaj ..mile widziane konkretne odpowiedzi najlepiej od posiadaczy owego sprzętu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta miałem Volcano 11 (kolega mi porzyczył) a sam mam Aero 7+. Temperatury różnią sie dosłownie o 0,5°C (granica błędu) testy robiłem na najwyższych obrotach. Ale różnica z głośności Aero i V11 jest ogromna. Ogólnie jednym słowem polecam Aero 7+ doskonałe chłodzenie przy cichej pracy, tylko cena troche wysoka ale ogólnie POLECAM !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba wezme aero, choć troche się jeszcze wacham a za tydzień idę sprzęt kupować ,czasu na podjęcie decyzji mam coraz mniej.....

Weź Aero na max obrotach(3500) jest troche głośny, ale jak zjedziesz do 3200-3000 to cichuteńki a jeszcze niżej to szkoda gadać niesłyszalny :-).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aero jest cichy???????????????????

to posluchajcie tegohttp://www.frazpc.pl/pliki/2002/artykuly/art160/aero.wav

tylko zalezy z jakiej odleglosci byl nagrywany ten dzwiek. Bo jezeli wlozyli mikrofon do srodka prawie to jest to oczywiste ze bedzie wydawal sie glosny !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jakiego bartka masz, muj to 2500+ - AXDA 2500 KV4D 9858877250037 AQXDA 0322SMW podkrecony na 2450 Mhz na razie testy trwaja ( dzis go zalozylem ) chlodzony Volcano 9 ( 5400 ) temp w spoczynku 39 stopni stres 50 stopni Vcore 2.1 V

Przy 2.0v i 2400 Mhz mialem od 36 w do 50 stopni

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdazylem sie juz przyzwyczaic ze cos mi szuszczy pod biurkiem, jak mam otwarta bude to jest glosno a jak ja zamkne to daje sie zniesc. Dzis zdiolem grila i sie polepszylo o jakies 25 %. Ogulnie niejest zle na razie czekam na wode. Jak dostana na republise nowe to mi przysla i bedzie wypal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli chodzi o HHC L61 Coolermastera, to jest ciut cichszy niż volcano 7+ na low, i ciut mniej (do 4 stopni w stresie na moim procku) wydajny.

we mnie tylko zapinka budziła wątpliwości bo jest miękka i nie mam 100% pewności że dolega z porządną siłą do core'a

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

v7 nie jest za cichy , a i z mocniejszymi prockami tesz może staruszek już nie dać rady...

V7 moze i tak,ale nie V7+ to nadal czolowka ,a napewno wydajniejszy niz V11,choc to fakt ze cichy to nie jest.Dlatego jak ktos ma kasiore to ten Tajfun do ktorego dalem linka bylby fajnym rozwiazaniem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a nie prościej kupić whisper rock IV bądz igloo silent breeze nie za drogie, bardzo ciche i wydajne w stosunku do fabrycznego clock'a no może jeszcze by wytrzymały lekkie oc :)

cooo lekkie OC .... z czym do ludzi :wink: :P :P :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Maly wklad w dyskusje: test glacialtech

http://www2.error404.pl/procesory/glacialt...glacialtech.htm

Nie za mocne w chlodzeniu, z testu wiadomo ze to tylko xp2400, nie wiadomo jaka plyta,

Slyszalem jak taki pracuje w sklepie- rzeczywiscie cicho, duzo ciszej od V7+ na LOW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi