Skocz do zawartości
vKrzychoo

Jaki coolerek pod bartona, aero 7+ czy volcano 11 ?

Rekomendowane odpowiedzi

A moze by tak DEEP IMPACT 101 firmu aerocool

http://www.aerocool.com.tw/aerocool-files-...ooler/dp101.htm

Jutro albo w poniedzialek wezme go sobie do testow, zobaczymy jak poradzi sobie z moim bartonem 2500+ @ 2450 MHZ

gdzie takie cos mozna kupic , i jakies testy by sie przydaly

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niechcialo mi sieczekacdo poniedzialku wieczalozylem go dzis, ateraz troche testow:

Piekne pudelko, w srodku srebna pasta srubki instrukcja.

Pierwszeco mnie uderzylo to cisza - wiatrak 60 X 60 ma 2600 obrotow i daje na dzien dobry 42 stopnie zobaczymy jak bedzie w stresie 46 stopnia.

Ale temp sa dlamnie za duze ( komp mi nie wstaje na 2400 MHZ wiec Pokombinuje z wiatrakiemj 60 X 60 7000 obr. od volcano 6 Cu )

Dalbym adapter na 8 cm wiatrak ale mam za malo miejsca w kompie ( szkoda muj wentyl od volcano 9 - 5600 obr fajnie by to schlodzil )

Odczyty robilem sandrom i biosem.

Dalsze testy wkrutce, ogulnie biorac jest wydajny i bardzo cichy przydalby mu sie jakis dobry paps 80 X 80 na 3000 obr. i dlamnie bylo by ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

testuje go na bartonie 2500+ chodzi w tescie na 2000 MHZ na nominalnym napieciu

Czesc druga

Wentyl 80 X 80 4200 obr ( puscilem na 7 V ) wzrost dzwieku 10 %,

nieodczuwam tego. Temp 39 / 45 stres.

Wiecej wam nie powiem bo mi sie inny wentyl nie zmiesci a zalozylbym od volcano 9 i puscil na 5400 obr i zobaczyl co sie stanie

Ogulnie super zecz dobrze utrzymuje temp w stresie i jest cichy.

Za 40 euro niema nic leprzego i cichszego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weźcie pod uwagę Coolermastera X Dream SE na low. W teści na pclab.pl wypadł wysmienicie. Choć trzeba poczekać aż dotrą do Polski.

Fakt...ten coolerek jest poprostu wyjechany w kosmos...chyba obecnie najlepszy na rynku........tylko ciekawe czy wogóle dotrze do Polski :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co wiem to Whisper Rock Iv jest gorszy od FalocnRock II chociaz ze specyfikacji tak wynika z specyfikacji na stronie producenta, owszem whisper rock jaka sama nazwa wskazuje ma byc cichy ale za to nie wiele glosniejszy a tanszy falcon rock II lepiej sie bedzie spisywal, chociaz powinien.

Zreszta wiem ze na forum ma ktos na bartonie tego falcon rock'a II, niech on się wypowie.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi