vlodek2532 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2013 (edytowane) Otóż nie wiem czy to normalne czy program po prostu źle coś wskazuje. Szykowałem proc pod OC. Wyłączyłem C1E na płycie (chyba prawidłowo), przestawiłem mnożnik na standardowe 9. I robię test Prime95. Wszystko OK ale podczas operacji CPU-Z pokazuje, ze częstotliwość procesora to ciągle 1600 mhz (powinno być 2400 po wyłączeniu C1E). Skrin Czy to normalne czy zrobiłem coś źle? Po 10 minutach testu CPU-Z pokazuje ciągle 1600 mhz Edit: OK, nie aktualne. Inne pytanie. opłaca się podkręcać skoro po 30 minutach testu na 2,4 GHZ procesor na pierwszym rdzeniu osiąga 65 stopni? Niby maksymalną temperaturą dla tego procesora (rewizja G0) jest 72 stopnie. Chłodzenie mam boxowe Edytowane 30 Czerwca 2013 przez vlodek2532 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nav17 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2013 na boxowym chlodzeniu nie ma szans, podkrecisz o 100-150mhz i zabraknie powierzchni oddawania ciepla na boxie i zwyczajnie mozesz ugotowac proca, zmien chlodzenie i wtedy krec :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2013 Tego procesora nie kręci sie na boxie. napięcia nie ruszysz bo temperatura pozybuję w góre a chłodzenie zacznie wyć. Zainwestuj w uzywanego towera na lga i kręć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakal84 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2013 (edytowane) Na boxowym chlodzeniu z OC daleko nie zajdziesz U mnie na 3Ghz + Synthe Mugen 2 w bardzo ciepłe dni temp dochodzi do 67*C. Maksymalnie "udało" mi sie uzyskać 76*C (komp pracował wtedy jeszcze normlanie bez zwiech) ale to było na starej silikonowej pascie i radiator był mocno zakurzony Edytowane 30 Czerwca 2013 przez shakal84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinq123 Opublikowano 30 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2013 Ja kupując q6600 od razu kupiłem fortisa, proc podkręcony do 3.4 jak podane w sygnie i chyba nigdy core 0 nie przekroczył 60 stopni. Wysyłane z mojego XT910 za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vlodek2532 Opublikowano 1 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2013 Daruje sobie. Nie długo i tak kupię nowego kompa a ten zostawię sobie jako drugi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...