abezus Opublikowano 2 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Lipca 2013 Witam. Dzis rano odpalając komputer spotkała mnie niespodzianka. Komputer Uruchomił się, Internetu brak, karta sieciowa sygnalizowała tak jakby kabel w ogóle był odłączony. Na środku ekranu pojawiło się okienko z komunikatem:"Usługa RPC Endpoint Mapper niespodziewanie zakończyła pracę. Wystąpiło to razy: 1. " Po twardym resecie (komputer nie chciał się zdestartować), system się uruchomił natomiast niektóre programy straciły ustawienia (GG, mozilla). W dzienniku zdarzeń znalazłem powtarzające się komunikaty:"Usługa RPC Endpoint Mapper niespodziewanie zakończyła pracę. Wystąpiło to razy: 1. W przeciągu 120000 milisekund zostanie podjęta następująca czynność korekcyjna: Restart the service.""Usługa Remote Procedure Call (RPC) niespodziewanie zakończyła pracę. Wystąpiło to razy: 1. W przeciągu 60000 milisekund zostanie podjęta następująca czynność korekcyjna: Reboot the machine.""Usługa Remote Procedure Call (RPC) zależy od usługi RPC Endpoint Mapper, której nie można uruchomić z powodu następującego błędu: Usługa zwróciła kod błędu specyficzny dla tej usługi."Komputer sprawdziny 2 programami antywirusowymi, dysk sprawdzony pod kątem bad sektorów. Może ktos powiedzieć mi gdzie jest problem i jak się go w przyszłości ustrzedz?Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 6 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2013 Jednak lepiej daj screen z CrystalDiskInfo.Sprawdz tez ram -> www.memtest.org Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...