Liquid Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 Właśnie zamontowałem sobie taką fajną chłodnice z nagrzewnicy od piecyka gazowego. Przy pracy w Windowsie i surfowaniu temp. 48C. Czy to wina tego wynalazku czy przez tą temperature na zewnątrz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 Cytat Właśnie zamontowałem sobie taką fajną chłodnice z nagrzewnicy od piecyka gazowego. Przy pracy w Windowsie i surfowaniu temp. 48C. Czy to wina tego wynalazku czy przez tą temperature na zewnątrz? Cos za cieplo masz ! Czy dobrze pamietam ze taka nagrzewnica ma malo zeberek, a wrecz w ogole ? Moze to jest przyczyna ? Cienka powierzchnia do oddawania ciepla ? Zapodaj sobie "tradycyjna" od auta, w te upaly, bez o/c, mam 35-36*C max Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 21 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2002 Nie wiem ile żeberek ma taka od auta ale ta ma ich trochę. No ijest cała miedziana. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 slyszalem ze wezownica z piecykow jest slaba do wc :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liquid Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 A jaka jest naj? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 najlepsze sa zaczy projketowane do chlodzenia jakies chlodniczki niestety sa one drogie dlatego najlepszym wyborem jest jesli chodzi o cene zakup nagrzewnicy samochodowej a jezeli Cie stac to w 4max.com.pl ta chlodnica za 189 z wentylem 12x12 jest dobra chyba ze masz mozliwosci i chcec to zrob sobie sam potrzeba kilka rorek o srednicy ok 10mm kilkanascie platow blachy miedzianej badz aluminowej rorko wyginasz w blaszce robisz dziury nakladasz jedna po drogiej przylotowujac do rorek pozniej jak wszystko ok to z wezy i zaciskow robisz wezownice i masz chlodnice tylko jeszcze wentyl sie zaklada oczywiscie to tylko prosto wyglada ale dla chcacego nic trudnego rorki miedziane w sklepach sa tanie z blacha gorzej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Den Opublikowano 22 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2002 Ja na nagrzewnicy od audi chlodzone dwoma wentylami sunona 92x92 bloku od mata i athlonie 900 podkreconym na 163x7 i vcore 1,9 w stanie stresu na maksa w cieply dzien mam 40*C. Wiec Twoje 49*C to chyba sporo :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...