DAB1994 Opublikowano 5 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2013 (edytowane) Witam, od jakiegoś czasu czasami przy uruchamianiu komputera obraz jest rozciągnięty w dół, problem znika kiedy uśpię i uruchomię komputer. Problem nie występuje za każdym razem ale nie powinno go być Posiadam : Intel core 2 duo e7500 zotac gt 220 4 gb ram chyba no name gigabyte g41m-es2l napędane przez modecom logic 400 W Czy muszę zbierać pieniądze na nową kartę graficzną ? Dołączam zdjęcia przedstawiające obraz normalny i rozciągnięty. 1. http://zapodaj.net/3fa27d7614d19.jpg.html 2. http://zapodaj.net/ed017c1269691.jpg.html Edytowane 5 Lipca 2013 przez DAB1994 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzem Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2013 Pierwsza rzecz: czy nie używałeś kiedyś dwóch monitorów? Jeśli tak, to sprawdź w opcjach graficznych czy ustawiony tam jest jeden monitor. Jeśli ustawiony jest jeden, a używałeś dwóch, to podłącz drugi i kiedy jest obraz na obu, zmień konfigurację na 1 ekran.Jeśli nie to, to druga kwestia: Okno Uruchom > wpisz msconfig > Ogólne > Uruchamianie selektywne > odznacz Załaduj elementy startowe > Zastosuj, uruchom ponownie i powiedz jaki był tego efekt. PS. Potem zaznacz ponownie "Załaduj elementy startowe" gdyż system w tym czasie będzie bez ochrony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAB1994 Opublikowano 7 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2013 Nigdy nie używałem dwóch monitorów, z jakieś dwa miesiące temu robiłem format i myślałem że problem zniknął ale w czerwcu wystąpił kilka razy . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzem Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 Ludzie czemu nie czytacie co się do Was pisze? Okno Uruchom > wpisz msconfig > Ogólne > Uruchamianie selektywne > odznacz Załaduj elementy startowe > Zastosuj, uruchom ponownie i powiedz jaki był tego efekt. PS. Potem zaznacz ponownie "Załaduj elementy startowe" gdyż system w tym czasie będzie bez ochrony. Sprawdź czy uruchamiając system w ten sposób problem z ekranem nadal występuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAB1994 Opublikowano 14 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2013 Problem na razie nie występuje chyba to wina temperatury . Ale mam pytanie czy da się podłączyć stary telewizor ze złączem scart czy jakoś tak do komputera ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...