Skocz do zawartości
J.Piotr

Laptop +/- 5000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Poszukuję laptopa za około 5k, najlepiej ssd + HDD na dane, silna grafa i silny proc, sporo ramu.

Docelowo do photoshopa, programów architektonicznych i renderingu. Preferowany windows 7, gdyż na 8 niestety niektóre programy nie chodzą, testowane.

Preferuję "ładnego" samsunga lub "twardego" asusa, z HP miałem różne przeżycia, ale jestem raczej na wszystkie firmy otwarty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, nie wchodzi w grę, służbowy od firmy, ale wybór leży po stronie jak widać mojej :)

Ten laptop ma 2 sloty na dyski?, ah i 17.3" lub więcej, więc ten jak najbardziej pasuje:)

Jaki dodatkowy monitor do tego byłby dobry? Najchętniej jakieś 24" IPS'a, ew VA i też myślałem nad Dell'em. z serii U np. Dell U2412M, może być?

Jakieś alternatywy do tego laptopa? Dodatkowa większa bateria jest możliwa? Zastanawiam się, ile taki lapciak potrzyma na baterii?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu możesz poczytać o tym Dellu:

http://www.notebookcheck.pl/Recenzja-Dell-Inspiron-17R-SE-7720.79724.0.html

Od siebie proponowałbym dokupić podkładkę chłodzącą.

A co do monitora to ja średnio tu pomogę. Radziłbym założyć oddzielny temat na jakimś forum specjalistycznym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie, a nie warto iść w Haswell'a, seria i7 4xxxM? Serię 7xx NVidii? Jakiś powód dla starszej generacji? Dołączona grafika

ten 650m taki średnio wydajny :/

Dodatkowo, czy karty typu Quadro czy firepro zdadzą się lepiej do tego typu rzeczy czy to obojętnie, a liczy się tylko ich ogólna wydajność? 

Edytowane przez J.Piotr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio szukałem dla brata w miarę silnego 17” notebooka za ok 4-5k z i7 i matrycą full HD (zastosowanie Rendering i MES) i generalnie wszystko sprowadzało się do podanego wyżej  Della Inspirona 7720 (miedzy innymi również z uwagi na zaufanie do Della) choć chciało by się coś z serii Precision (M6700) jednak ostateczny wybór padł na Asusa G75VW + SSD OCZ Vertex 4 z uwagi na kilka zalet i m.in. cichą pracę (świetny system chłodzenia z możliwością czyszczenia) dodam że ma trochę szybsza grafikę niż Dell (GTX 660) i również matową matrycę oraz dwie kieszenie na dyski chociaż obie są zajęte 2x500GB – przyglądnij mu się.. Brat jest BARDZO zadowolony..

Na PPC jest jego recenzja..

Prawdopodobnie z uwagi na Haswell'a jest już jego nowsza wersja i zarazem droższa.. ale nie śledziłem tematu

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi