Caleb Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 (edytowane) Pamiętacie jeszcze czasy salonów z automatami do grania, wyrastającymi niczym grzyby po deszczu w każdym większym mieście? Byliście wiernymi czytelnikami czasopisma Secret Service? Posiadaliście Amigę lub komputer napędzany procesorem 386 oraz bogatą kolekcję dyskietek z kultowymi tytułami? Jeśli należycie do pokolenia ukształtowanego na początku lat dziewięćdziesiątych, to niniejsza recenzja będzie dobrym pretekstem do sentymentalnej podróży w przeszłość. Mortal Kombat stanowił ważną część tamtej wspaniałej epoki - wtedy gry tworzyli jeszcze wizjonerzy, artyści i pasjonaci, nie księgowi albo osoby uprawiające dziwne odmiany marketingu. Dzisiaj wszystko się zmieniło, bo kiedy ostatnio widzieliście jakiekolwiek porządne mordobicie na pececie? OK... całkiem niedawno Street Fighter IV próbował coś zwojować, ale pomimo oldschoolowego aranżu nie zdołał reanimować praktycznie wymarłego już gatunku. Swojej szansy szuka teraz Mortal Kombat, który powraca na dyski twarde po przeszło piętnastu latach banicji, licząc na ciepłe przyjęcie ze strony graczy... Problem w tym, że dzisiejsze pokolenie Mortala zna głównie z opowiadań rodziców... albo nawet dziadków... jeśli w ogóle skojarzy nazwę... Recenzja Mortal Kombat PC - Legendarna bijatyka powraca w wielkim stylu - PurePC.pl Edytowane 8 Lipca 2013 przez Caleb 4 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 8 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2013 (edytowane) Ehh stare dobrze czasy Mortala. Pamiętam jak się wymieniałem dyskietkami z MK1 i zazdrościłem Amigowcom MK2, gdy tej jeszcze nie posiadałem na moim legendarnym 386. Świat gier, który nigdy nie będzie taki sam. Kiedyś pikseloza wystarczyła, a wyobraźnia robiła swoje. Dzisiaj w świecie gier pokroju Call Of Duty 9 grywalność i klimat nie zawsze idą w parze lub ich wcale nie ma. Marketing zrobił swoje. Hołk p.s dzięki Caleb za świetną reckę. Edytowane 8 Lipca 2013 przez Devil 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...