CaCP3RO Opublikowano 9 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2013 (edytowane) Cześć ,chciałem zaprezentować moje przygody z PC ,bo modyfikacjami nie można tego nazwać . Chcę uzyskać elegancki i stonowany wygląd przy aspektach ciszy i optymalnych temperatur ,wydajność nie będzie aż tak pożądana z racji ,że nie gram w gry (od czasu do czasy GTA : SA). Planowana kolorystyka to jak wskazuję tytuł czerwony i czarny . W ostatniej rewizji czerwonego było zbyt wiele tak więc w kolejnej odsłonie czerwień będzie akcentem kolorystycznym ,a nie kolorem ,który zaczyna dominować . Sprzęt nie jest najnowszy ,nie potrzebuje jak wspomniałem wyżej jakiegoś kombajna . Tutaj parę wcześniejszych zdjęć PC. Kwiecień 2012 - Soprano DX i kolorystka niebieska . Maj 2012 - Brutus 310 i tak jak wyżej niebieski . Październik 2012 - 400R wraz z akcentem czerwonego . Maj 2012 - ARC Midi z zrównoważoną wręcz kolorystką . Jeśli tylko zawitają do mnie części ,będę zarzucał zdjęcia i pokazywał jak się ''projekt'' trzyma . Edytowane 1 Sierpnia 2013 przez CaCP3RO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaCP3RO Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 I'm back... Tak więc po chwili namysłu(dłuższej chwili)zdecydowałem się na pozostanie w kolorystyce czerwonej i...perfekcyjnym złożeniu gratów. Przez jakiś czas chciałem sprzedać ROG'a(znowu...) i spróbować siły w niebieskim ,później zachciało mi się LC ,ale po paru konsultacjach i przemyśleniu sprawy zdałem sobie sprawę ,że to jeszcze nie czas na wodowanie. Czerwonego będzie teraz o wiele mniej ,tylko płyta ,wentylatory i przez jakiś czas kabel 24 pin. Aby nie przedłużać zapraszam na porcje świeżych zdjęć. :) Paczka z Bit-Tech'a Scythe SQD Prace wykonane : -zamalowanie otarć w obudowie -zamalowanie nitów na czarno -podkładki pod dystanse i śruby imbusowe do przykręcenia płyty -kapturki na wszystkie śruby(do mocowania płyty także będą) -SQD pomalowane na czarny mat -Ranty SQD zrobione na błyszczące -gąbka pod SQD -zmiana śrub w SQD na imbusy -wyciągnięcie przepustów (ze względów różnicy odcieni w porównaniu do obudowy) -i oczywiście bardzo dokładne czyszczenie całej obudowy Proszę o sugestie co można zmienić/poprawić . Dałoby się wstawić korki od Bitsa w przepusty na węże ? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2013 Przepusty można by zasłonić jakimś detalem wyciętym np. z czerwonej pleksy. Pomalowałbym też górnego fina od chłodzenia CPU (to alu z miedzianymi HP będzie raczej słabo wyglądać przy całej tej czerni), zakryłbym też czymś bok koszyka na napędy 5,25". A tak ogólnie to schludnie i elegancko. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CaCP3RO Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2013 (edytowane) Dammeron - myślę ,że nowe zdjęcia będą odpowiedzią . ;) Asus Maximus III Extreme Corsair Dominator Phobya Nano-G 12 Prolimatech Megahalems Black BloodyMod Edytowane 6 Sierpnia 2013 przez CaCP3RO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...