witus1311 Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2013 Witam! :DMam takie pytanie/ prośbę, a mianowice, jak DOBRZE podkrecic procesor,przez słowo dobrze rozumiem:-bez żadnych problemow z zasilanie,-minimum 4GHZ chcialbym najlepiej jakas prosta metode, gdyz nie jestem w temacie :D I mam jeszcze takie pytanie:posiadam karte graficzna Gigabyte 7970 Ghz Windforcei mam taki problemw grze Mafia 2gra ogolnie chodzi bardzo dobrze <stale 60 fps>ale w niektorych miejscach <np na samym poczatku gry, w tym miejscu co jest test graficzny> płynnosc spada do marnych 10 fpsi nie wiem czym to jes tspowodowane ale mystalem ze jest to zwiazane z procesorem. Dziekuje Pozdrawiam Witus1311 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 12 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2013 Nie ma opcji na 4GHz nie pójdzie. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witus1311 Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2013 no to na mniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2013 (edytowane) http://forum.purepc.pl/topic/353262-i5-3570k-problem-z-oc/ ps. przeglądaj forum jest wątek o ivy. jak chcesz pomocy przy @ cpu to trzeba podać jaką się posiada płytę główną oprócz samego cpu i pamięci. Edytowane 13 Lipca 2013 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2013 no to na mniej Na 3.9GHz wystarczy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2013 Prostszej metody niż obecna już nie ma, po prostu podnoś mnożnik procesora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oktawian Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2013 Nie ma opcji na 4GHz nie pójdzie. Ty żartujesz a kolega pomyślał że na serio nie pójdzie. Witus jak poczytasz wspomniany wątek o Ivy to przy odrobinie szczęścia zrobisz 4.5GHz a może i więcej. Chyba że masz boxowe chłodzenie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...