Alloon Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2013 (edytowane) Witam jak zaaktualizowac BIOS mojej starej plyty glownej za pomoca pendriva ? w biosie mam takie cos jak Q-Flash ale on tylko wykrywa dyskietki a stacji dyskietek to ja juz nie mam od n-lat model mojej plyty to : Nazwa płyty głównej Gigabyte GA-M55S-S3 v1 Prosze o pomoc Edytowane 13 Lipca 2013 przez Alloon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2013 Programem @Bios ( http://www.gigabyte.pl/products/page/mb/ga-m55s-s3_10/download/utility ) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 13 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2013 Również polecę ten program do aktualizacji BIOS-u. Sama aktualizacja trwa zaledwie z 1,5 minutki i ponowne uruchomienie komputera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alloon Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2013 (edytowane) jaki plik trzeba wybrac zeby aktualizowac tym programem @BIOS ?i czy moja plyta glowna po aktualizacji teraz obsluzy mi procka Athlon 64 x2 5000+ ? bo przed chipset sie nagrzewal i stawala cala pylta glowna (a procesor mial 32 stopnie) Edytowane 15 Lipca 2013 przez Alloon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 15 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2013 (edytowane) Trochę samodzielności: http://www.youtube.com/watch?v=vat9gJb8JM8 W programie masz też "@" jest to "live update" program sam powinien znaleźć bios. Znajdź na strobnie gigabyte swoją płytę głowną i w dziale "do pobrania" masz "obsługa cpu" tam jest podane jaki procesor i z jakim biosem twoja płyta obsługuje. To że chipset się nagrzewał pewnie nie było winą biosu raczej chłodzenia chipsetu w tym przypadku, słaby obieg powietrza w obudowie. I ważne żebyś bios pobrał do swojej płyty głównej czyli rewizji płyty którą Ty masz, wyżej podałem Ci linka po prostu do programu Edytowane 15 Lipca 2013 przez michalelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...