endoc1784 Opublikowano 16 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2013 (edytowane) Witam. Ostatnio gdy gram i nie tylko bo też w idlu głośniej mi pracuje komp. Doszedłem do tego że to prawdopodobnie karta graf. Wcześniej w idlu jej prawie nie było słychać, a teraz słychać i to wkurza w ogóle huczy w całym pokoju. W trakcie gry gdy mam słuchawki na uszach, to oprócz gry słychać huczenie kompa. Coś jak mocny wiatr za oknem. Podam to na przykładzie gry: wczesniej w trakcie gry w Counter Strike global offensive nie było go słychać w ogóle głosniej, tak jakby w idlu był. Teraz ustawiłem grafike na minimum i hałasuje tak samo jak kiedyś przy Crysisie 2 na max.. Co się stało? Pasta wymieniana, kurzu brak.. Co może być powodem? oto mój komp: Może jakieś wirusy? Czym przeskanować? Edytowane 16 Lipca 2013 przez endoc1784 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bender83 Opublikowano 17 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2013 Jakie masz temperatury grafiki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endoc1784 Opublikowano 17 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2013 (edytowane) 39-40* w idlu, 60 przy wspomnianym csie na minimum. 1900rpm to okej w idlu przy 40% fan speed? "stres" bo CS GO na minimalnych to raczej nie stres dla tego kompa to 60*. I pytanko jeszcze: Procesor graficzny 1800 RPM (40%) ,to dobrze? Edytowane 17 Lipca 2013 przez endoc1784 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
endoc1784 Opublikowano 18 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2013 jakie pomysly>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...