Skocz do zawartości
Fulko

patrze na te ceny i huj mnie strzela :[[

Rekomendowane odpowiedzi

Lza sie w oku kreci.

Odpowiedz na twoje pytanie- [niesmialo] nigdy.

Dlaczego nigdy? Ja pewnie nie doczekam, chociaz wolalbym, zeby sie moje slowo w go.w.no obrocilo.

Polska to taki dziwny kraik, gdzie nie dosc ze wszystko jest pozniej niz w USA i zachodniej Europie, to jeszcze zazwyczaj drozej, a wiekszosc ludzi i tak na to kasy nie ma. Howgh!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

$27  -  PC2700 DDR 256MB ja chcem do ameryki !!!!

trzeba bylo krzycec zeby Bush zrobil porzadek z Millerem a nie z Sadamem i bylibysmy 52 stanem :P

(ale mi sie rymnelo)

raczej zrobili by z nas nowych murzynow (wyzysk, upodlenie, ku kuks klany) [joke] ;)

poza tym benek, mamy teraz sezon ochronny na czerwonych i jakbys niewiedzial ;) zwierzat przy korycie sie nie zabija :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tylko w teorii tak ladnie wyglada. Doliczyc trzeba jeszcz 8.75% podatku na sprzet komputerowy i juz nie jest tak ladnie. Jeszcze wysylka, ubezpieczenie itp. i wychodzi ze za ABIT'a NF7-S ktory na pricewatch'u kosztuje 142.50$ trzeba zaplacic okolo 170-175$!

Looknijcie tez tu www.tigerdirect.com czasem maja dobre ceny.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tylko w teorii tak ladnie wyglada. Doliczyc trzeba jeszcz 8.75% podatku na sprzet komputerowy i juz nie jest tak ladnie. Jeszcze wysylka, ubezpieczenie itp. i wychodzi ze za ABIT'a NF7-S ktory na pricewatch'u kosztuje 142.50$ trzeba zaplacic okolo 170-175$!

Pozdro

b.dobry sklep... ale to chyba www.tigerdirect.ca w każdym razie zastanawiam sie nad skorzystanbiem z tego sklepu....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdro

Jezeli wysylka do innego stanu niz ten w ktorym jest sklep to podatku nie ma, a przynajmniej nie było rok temu bo wtedy kupowalem (poza tym w niektórych stanach np New Hampshire podatku w ogole nie ma, w niektórych wynosi np 6%).

Koszt wysyłki czesto 0$ (ground - czyli do tygodnia czasu trzeba czekac).

Ubezpieczenie? Zależy co kto lubi, do mnie np kabel sieciowy przyszedł w pudełku 30x30x30 cm wypełnionym styropianem, usmiałem się po pachy. Nawet laptopa nie ubezpieczalem, choc fakt szedl lotnicza a nie ground wiec drozej bylo...

Mowie oczywiscie o wysyłce wewnatrz kontynentalnego USA, bo już na Alaske czy Hawaje jest inaczej, a o innych krajach to nawet nie wspominam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdro

Bez przesady. Podatek to kwestia stanu naszczescie. Wysylka faktycznie zazwyczaj w tanszych sklepach jest platna - srednio 15-20 dolarow za UPS Ground - z NY do LA (stan, nie miasto ;) szlo 4 dni, z tigerdirect jeszcze krocej (no wkoncu floryda jest o rzut kamieniem ;))

Co nie zmienia faktu ze np plyty glowne czy procesory kosztuja podobnie jak w polsce - generalnie im bardziej egzotyczny sprzet tym taniej w stanach czyli wszystkie palmtopy, aparaty cyfrowe, laptopy, akcesoria dla maniakow itp sa sporo tansze a reszta minimalnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamierzam kupić Radeona przez ebay. Czy karty kupione w Ameryce Północnej będą bez problemu działać ze sprzętem kupionym w Europie? (wydaje mi się, że tak, ale wole się upewnić :roll: )

Czy ktoś z Was korzystał juz z tego typu formy zakupu? Po dodaniu wszystkich kosztów wyszliście na swoje?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi