ememiks Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2013 Witam Przymierzam się do zmiany procka i płyty aktualnie posiadam i5 750@4 ghz. Potrzebował bym płytę dość tanią i bogatą w porty usb itp. Niestety nie mam już tyle czasu co kiedyś aby być na czasie z sprzętem. Jaki najlepiej chipset pod fx 8350? zależy mi na sata3 pełnej obsłudze (aktualnie moja płyta ma sata3 ale nie działa jednak jak potrzeba wina chipsetu) oraz na o/c w razie potrzeby. Oraz prosił bym o dobór pamięci do zestawu myślę że 8gb starczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2013 Obecny procek jest lepszy, zmiana na tego fx to szalony pomysł chyba, że do pracy tego potrzebujesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ememiks Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2013 Nie wydaje mi się że jest lepszy w końcu to pierwsze I5 fakt że @ 4Ghz. Procek potrzebuję do grania i obróbki grafiki. Przeglądałem testy z youtuba i b.dobra wydajność w grach porównywalna z nowymi i5 a niekiedy z i7 w topowych tytułach +/-5 klatek.Fakt że czasami nie zaszaleje ale to raczej w grach starszych. Nie obawiam się o jego apetyt na prąd. Dziwią mnie testy ze stron gdzie fx jest dużo słabszy w danej grze jak na youtubie oglądam i z i7 idzie łeb w łeb w tej grze więc się pytam jak oni testują? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ememiks Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2013 Budżet to nie jest priorytet ;) A może nowego i5 4670 ale czy warto dopłacać do "K" ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2013 (edytowane) Fx jest zdecydowanie gorszy w grach od intela, testy z jutuba ? Przejżyj normalne testy a nie jakieś sponsorowane fantazje Np ten daje ciekawy obraz http://pclab.pl/art50000.html Edytowane 19 Lipca 2013 przez łopian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ememiks Opublikowano 19 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2013 (edytowane) Jak bym został przy FX 8350 jaką płytę? do 400 stów i jaką pamięć 2x4gb czy 1x8 Edytowane 19 Lipca 2013 przez ememiks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...