RaShi Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 widzial juz ktos ten rev w pl? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 nie ale wolałbym poczekac na kt600 bo jest szybszy i podobno tez ma zablokowane pci no ale ty chyba nie masz co z kasą robic skoro masz 1.5gb ramu TwinMOS PC3200 no chyba że naprawde ci potrzebne bo jesteś grafikiem czy cos to sory Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaShi Opublikowano 24 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2003 kasy nie mam, ale mam za to kolesia na obecnego epoxa za bardzo dobra cene:) a ze akurat pokazal sie rev 2 to o nim pomyslalem odrazu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 W Pronoxie niema - to w Polsce też niema :( jeszcze, też czekam na niego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 nie ale wolałbym poczekac na kt600 bo jest szybszy i podobno tez ma zablokowane pci no ale ty chyba nie masz co z kasą robic skoro masz 1.5gb ramu TwinMOS PC3200 no chyba że naprawde ci potrzebne bo jesteś grafikiem czy cos to sory A po co Tobie procesor o taktowaniu 2350MHz ? No chyba, że jesteś ... Sorki ale po prostu nie mogłem się powstrzymać. Miał ochotę na 1,5GB RAM'u to sobie tyle sprawił. A ty wyjeżdzasz z takim hasłem i to w dodatku w wątku o płycie głownej :-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaShi Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 dARIO jestes pewny ze w pronoxie jeszcze nie maja? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 dARIO jestes pewny ze w pronoxie jeszcze nie maja?Jestem pewny tylko tego, że mówia, że nie mają :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 wolałbym poczekac na kt600 bo jest szybszy i podobno tez ma zablokowane pciwiesz, że jest szybszy a nie wiesz czy ma zablokowane PCI ? o ile to pierwsze ciężko sprawdzić (brak jeszcze wiarygodnych testów) o tyle to drugie dość łatwo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hitman Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 płyty są juz w Komputroniku w Poznaniu co do KT600 to już Epoks wypuścił płytę EP-8KRA2+ , pewnie niedługo będzie w Polsce zobacz tutaj w aktualnościach http://www.frazpc.pl/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Nie wiem czy dobrze zrozumiałem: Epox 8RDA+ rev 2 jest już w Komputroniku? :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hitman Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 razem z Muftą pisaliśmy do Buczkowskiego , właściciela komputronika i nam odpisał ze juz mają rewizję 2.0 ( to zresztą znajomy Mufty wiec go chyba nie picował ) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Mają ją już w sprzedazy,czy dopiero wystawią? Bo wątpię żeby obecna cena 475zł była za rev2.0 :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megabyte Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Nie rozumiem czemu rev 2.0 ma być droższa. Przecież ta wersja zastępuje starą wiec bedzie tylko jeden 8RDA+ rev 2.0 i cena powinna byc taka sama. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 No widzisz -ja tez tego nie rozumiem! Zasugerowałem się Abitem NF7 w przypadku którego v.2.0 poleciała parę złociszy do góry. :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hitman Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 to jest ta sama cena a właściwie była bo komputronik sukcesywnie podnosi ceny np. we wtorek kupilem Seagate 80 GB 7200.7 , w oficjalnym cenniku detalicznym była cena 379 , dzisiaj tj. piątek kosztuje juz 391 :P oczywiście i tak kupiłem za mniej bo jestem stałym klientem więc mam indywidualne ceny i takie podwyżki mam gdzieś 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 Kupa jasiu! Dzwoniłem do Komputronika i co się okazało??? O czymś takim jak Epox 8RDA+ rev.2.0 nawet nie słyszeli... :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
easy Opublikowano 7 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2003 huh, to jak to jest jest gdzies ten rev 2.0 czy nie :?: :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 wolałbym poczekac na kt600 bo jest szybszy i podobno tez ma zablokowane pciwiesz, że jest szybszy a nie wiesz czy ma zablokowane PCI ? o ile to pierwsze ciężko sprawdzić (brak jeszcze wiarygodnych testów) o tyle to drugie dość łatwo.a to dziwne bo z tego co slyszalem to kt600 jest wolniejszy od nForce2 :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nadi Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 to dobrze słyszałeś :P we wszystkich testach nforce szybszy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lockhed Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Czyli co nie ma sensu czekac na plyty z KT600 i lepiej brac cos na nForce2 ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 Te testy KT600 były testami wstępnymi,więc jeszcze nie można stwierdzić jednoznacznie na ile stać KT600 ? Moim zdaniem warto jeszcze poczekać. Już niedługo pierwsze płyty mają się ukazać w naszych sklepach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 o widze ze niedlugo zmieniam plyte {nforce2} nie ma co KT 600 naazie sie chowa i bedzie sie chowac .......nVidia wprowadzi monopol jak tPsA niestety Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 zależy jakie testy siwidziało. całe forum, zakochane w nForce2, porównywało nForce2 w jakiejś porządnej płycie oczywiście oficjalnej z wersją alba (nawet nie beta, tylko alfa, fuuj) :!: a ja widziałem testy referencyjnej płyty VIA KT600 i chyba tylko 1 czy 2 testy wygrał nForce2, reszta to znaczące zwyciężtwa KT600. więc warto czekać na KT600 bo jest dużo nowocześniejsza, ma prawdziwe serial ata i będzie z nią mniej problemów niż z nF2 - pełno topic'ów że na nF2 coś nie chodzi itp. a rev 2 epoxa mało zmieni więc jak dla mnie nie warto zmieniać rev 1 na rev2, chyba że się dobrze sprzeda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 zależy jakie testy siwidziało. całe forum, zakochane w nForce2, porównywało nForce2 w jakiejś porządnej płycie oczywiście oficjalnej z wersją alba (nawet nie beta, tylko alfa, fuuj) :!: a ja widziałem testy referencyjnej płyty VIA KT600 i chyba tylko 1 czy 2 testy wygrał nForce2, reszta to znaczące zwyciężtwa KT600. więc warto czekać na KT600 bo jest dużo nowocześniejsza, ma prawdziwe serial ata i będzie z nią mniej problemów niż z nF2 - pełno topic'ów że na nF2 coś nie chodzi itp. a rev 2 epoxa mało zmieni więc jak dla mnie nie warto zmieniać rev 1 na rev2, chyba że się dobrze sprzeda. 1. Nie sadze by roznica w predkosci byla duza. 2. http://www.anandtech.com/mb/showdoc.html?i=1835 Epox 8KRA2+ nie ma blokowanego taktowania agp/pci. 3. Na Abicie NF7-S 2.0 uzyskano FSB 220 MHz. Na Epoxie 8KRA2+ 215 MHz z powodu 2. 4. Nowy mostek poludniowy MCP-S tez bedzie zawieral prawdziwe SerialATA a w wersji MCP-S1000 Gigabitowy Ethernet. Ja osobiscie zmieniam moje mobo na Epoxa lub Abita rev. 2.0 na mostku południowym MCP-S 1000. Chociaz jeszcze nic pewnego - need $$$$$ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 8 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2003 AMD Rulezz -gdzie widziałeś te testy w których nF2 wygrał tylko w 1 lub 2 testach ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 Mam pytanko co jest nowego w 8rda+ rev 2??? Szukałem ale jakoś słabo mi to idzie:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 9 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2003 rev.2.0 ma mieć oficjalne wsparcie dla 400FSB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 i prawdziwy czujnik termiczny pod prockiem :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 zawsze jest jakaś zmiana przy nowym rev, na pewno będzie lepsza niż starszy rev (nie dotyczy ECS ;) ). ale nie wiem czy jest sens dopłacać więcej jak 50 zł do nowszej mobo, różnice są niewielkie chyba, że ktoś potrzebuje s-ata. :) miłego dnia ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lebioda Opublikowano 10 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2003 Czyli 8rda+ rev 2 będzie miała: -nforce2 ultra 400 -s-ata -zmiane napięcia chipsetu w biosie -poprawiony czujnik temp. Czy to są wszystkie zmiany????? Czy są jeszcze jakieś zmiany, o których nie wiem ???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...