Skocz do zawartości
Bodzio501

Koń trojański i problem z pobieraniem plików

Rekomendowane odpowiedzi

Witam od jakiegoś czasu mam problem z moim komputerem. Wszystko zaczęło się od odwiedzenia tej strony i pobieraniu pewnych plików hxxp://forum.paradoxplaza.com/forum/showthread.php?621556-Changelog. Wraz z pobieraniem ich za którymś razem pliki przestały się ściągać,pojawił się komunikat - ,,skanowanie antywirusowe nie powiodło się'' oraz wyskoczyła informacja z Eseta Noda32 mojego programu antywirusowego o pojawieniu się konia trojańskiego. Kolejne defekty systemu to: wyłączona zapora systemu Windows ( nie dało się jej włączyć ),oraz brak dostępu do Windows Defender pojawiał się komunikat-

,,System Windows  nie może uzyskać dostępu do danego urządzenia,możesz nie mieć odpowiednich uprawnień,aby uzyskać dostęp''.

Nawiasem mówiąc jestem adminem. 

Jakie działania podjąłem? - Skorzystałem z CCleanera, zacząłem defragmentacje dysku(nie skończyłem defragmentować dysku C),a na końcu przeskanowałem kompa Esetem. Znalazło mi plik - C:UsersKopaczeAppDataLocalTempmsimg32.dll i który niezwłocznie usunąłem.

Miałem coś jeszcze z koszem $RecycleBin coś tam (jakiś numer) reż usunąłem. Lecz problem nie znikł dalej nie mogę pobierać plików jak i z Google Chrom( moja główna przeglądarka na której złapałem to ciach!o) tak z Mozilla Firefox.

Mój system do Windows Vista Home premium 32-bitowy system operacyjny.

Z góry przepraszam za brak logów typu OTL,DDS i itd. Ale nie mogłem ich pobrać,a na kompie ich nie mam.

Edytowane przez Bodzio501

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi