jonowaty Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2013 siema. wyjąłem procesor z płyty głównej ( Intel G2020 ), i ubrudziłem palcem na którym miałem trochę pasty termoprzewodzącej styki. wytarłem, ale nadal są przebarwiania.. czym to mogę przemyć i jak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinq123 Opublikowano 21 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Lipca 2013 Ostatnio też ubrudziłem ... wyczyściłem spirytusem salicylowym bo akurat miałem pod ręka ... nic się nie rozpuściło i działa o dziwo ... 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 (edytowane) Spirytus salicylowy zawiera medyczne dodatki.Salicylany lubią krystalizować. Jeśli masz już czymś przemyć to czystym spirytusem, który jak odparuje nie zostawi żadnego osadu. Jedynie (z domowych płynów na bazie alkoholu) spirytus rektyfikowany etylowy (taki do picia) będzie w 100% bezpieczny do czyszczenia elektroniki Co do czyszczenia styków proca, ciepła woda+miękka szczoteczka do zębów. Potem dokładnie wysuszyć Edytowane 22 Lipca 2013 przez HeatheN 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...