kevin60 Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 (edytowane) Witam , chciałbym kupić nowy monitor i znalazlem w saturnie taki : Samsung SyncMaster LT24B300EE - LINK NADOLE. http://www.vobis.pl/monitor-24-led-tv-samsung-syncmaster-t24b300ee-bialy-2-119269.html#specyfikacja Monitor musi być biały. Teraz mam parę pytań co do monitora. Potrzebny do jest grania , internetu i co najważniejsze musi mieć TV. Koszt monitora :850 zł -Czy to jest dobry monitor do grania w gry ? -Posiada on "wystarczający" czas reakcji m/s ? -Kąt widzenia jest dobry ? -Co jest mi potrzebne w domu do podłączenia go do TV. -Jakie musze mieć wejścia żeby nie było niespodzianki , i nie mogł go podłączyć do kompa. -Czytałem coś o jakiś TN, MVA i PVA oraz IPS, czyli rodzaje matryc , ktora jest najlepsza i jaka tutaj jest ? -Ile ma ml kolorów ? -Kontrast , Powłoki i podświetlenie , Jasność ? co o tym ? To tyle pytań , Jeśli podacie inny monitor to w granicach 800-1000 zł. Teraz RAM. Posiadam teraz 3 GB RAM , chciałbym go zwiększyć , jaką kostkę ram'u polecicie ? Dodam tylko że do 100 zł. Pozdrawiam. Edytowane 23 Lipca 2013 przez kevin60 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 (edytowane) monitoru. -Co jest mi potrzebne w domu do podłączenia go do TV. -Jak podłączyć HDMI kabel podlaczyć 2 monitory do siebie i na jednym to i na drugim widziedz to np. na jednym oglądam LIVE a na drugim gram lub patrze facebooka a na drugim twitera. To tyle pytań , jakaś DDR3 czy jakoś po prostu do 100 zł. żeby było chociaż 6 gb ram. Ps ten monitUr co dałeś to kupa. Edytowane 22 Lipca 2013 przez łopian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalelo Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 (edytowane) Nie przepraszaj tylko popraw błędy, używaj google i nie krzycz. Nie wiem czy znajdziesz akurat biały monitor porządny do 800zł, naprawdę musi być biały? Co do ramu podaj specyfikacje komputera tj jaki procesor i płyta główna? Nie pytam po co Ci tyle ramu ale wydaje mi się, że to jakaś fanaberia wnioskując po Twoim poście O matrycach masz wszystko ładnie w google opisane ogólnie najbardziej uniwersalna i najlepsza jest matryca IPS. W tej cenie monitor który podałeś naprawdę jest słaby plus tylko ma taki że jest biały. Co do dwóch monitorów na początek polecam Ci to : http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/Dwa_monitory_jeden_komputer_-_konfiguracja_w_Windows_7_i_porady-3838.html Edytowane 22 Lipca 2013 przez michalelo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kevin60 Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 System OperacyjnyMicrosoft Windows 7 Home Premium 64-bit SP1CPUIntel Core i5 650 @ 3.20GHz 38 °CTechnologia Clarkdale 32nmRAM3,00GB 1-Kanałowy DDR3 @ 664MHz (9-9-9-24)Płyta GłównaAcer FMP55 (CPU 1) 44 °CGrafikaSyncMaster (1280x1024@60Hz)1023MBGeForce GT 440 (CardExpert Technology) 51 °CDyski Twarde596GB Western Digital WDC WD6400AAKS-22A7B2 (SATA) 50 °CNapędy OptyczneDTSOFT Virtual CdRom DeviceHL-DT-ST DVDRAM GH41NAudioRealtek High Definition Audio Dobra , to jaki monitor polecacie do 900-1000zł do użytku codziennego ? I jakie kupić te kostki ram ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 22 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Lipca 2013 Jak w ciągu 12h nie znikną błędy z pierwszego postu, będę musiał cię wysłać na wakacje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kevin60 Opublikowano 23 Lipca 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2013 (edytowane) Chyba już , teraz mógłby mi ktoś pomóc ? Edytowane 23 Lipca 2013 przez kevin60 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...